Cum să bei alcool fără să te îmbeți. 10 sfaturi științifice

Foto Ilustrativ/Pexels Life Of Pix
Foto Ilustrativ/Pexels Life Of Pix

Petrecerile sunt, cel mai probabil, un aspect important al vieții tale sociale, cu toate acestea mahmureala de a doua zi nu este deloc distractivă.

Printre factorii ce determină rezistența noastră în fața alcoolului se numără  rata metabolismului, viteza cu care bei și dacă ai servit sau nu înainte o masă consistentă.

Contrar convingerii populare, greutatea nu îți afectează toleranța la alcool. Dacă mănânci înainte sau chiar în timp ce consumi alcool, procesul de îmbătare poate fi încetinit, iar absorbția acestuia în organism diminuată. Alimentele cu amidon precum pâinea, covrigeii, pastele făinoase sunt în general cele mai bune.

10 sfaturi demonstrate științific despre cum să bei inteligent

1. În primul rând, odihneşte-te. Sa nu  te apuci de băut dacă eşti obosit. S-ar putea să îţi facă mai mult rău decât bine, pentru că rezistenţa organismului este mult slăbită.

2. Mănâncă bine înainte. Nu încerca niciodată să bei alcool pe burta goală, pentru că acesta se asimilează mult mai repede şi te vei trezi că, dintr-un pahar de vin, o să te trezeşti euforic sau o să îţi fie rău.

3. Cum să bei alcool fără să te îmbeţi?  Nu consuma niciodată alcool ieftin. Încearcă să bei băuturi produse de mărci cunoscute, de calitate. Nu te lăsa amăgit de preţul mai mic al celor „no name”. Cele mai multe compensează reţeta slabă cu foarte mult alcool, iar asta îţi distruge sănătatea.

4. Încearcă să eviţi băuturile dulci, pentru că acestea se asimilează mai repede în sânge. Combinaţia alcool-zahăr poate fi calea sigură către o stare de mahmureală.

5. Evită băuturile energizante în combinaţie cu alcool. Nu vor face altceva decât să asimilezi mai repede alcoolul în sânge.

6. Cum să bei alcool fără să te îmbeţi? Evită să amesteci băuturile. Nu combina niciodată berea cu votca, wiskey-ul cu vin, ori astfel de combinaţii. Încearcă să bei acelaşi tip de băutură. O sa vezi că nu te vei ameţi aşa de repede, iar a doua zi te vei trezi ok.

7. Dacă vrei să rezişti mai mult, bea apă! O să dilueze alcoolul şi te va ajuta la hidratare. Nu uita că alcoolul este un puternic diuretic, aşa că rişti să te deshidratezi.

8. Încearcă să mănânci ceva între băuturi. O gustare servită între două beri, de exemplu, va face ca alcoolul să se absoarbă mai greu în sînge şi astfel nu vei simţi efectele negative ale băuturii.

9. După o noapte de pomină, a doua zi de dimineaţă mănâncă bine. De la omlete, la produse din carne, brânzeturi, fructe, legume, murături, la băuturi precum cafea şi sucuri neacidulate.

10. Ieşi la aer curat. După ce ai băut ceva şi simţi că te ia ameţeala, o porţie de oxigen îţi va revigora starea fizică. Şi îţi mai dăm un sfat. Ia o tabletă de vitamina C.

Sursa: Gadget Report

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel