Odată consumat, usturoiul emite apoi un miros neplăcut prin respirația dvs. Cu toate acestea nu ar trebui să fie un motiv pentru a exclude complet consumul de usturoi din alimentația dvs.
Usturoiul se numără printre acele alimente care cu greu lipsesc într-o bucătărie. Desigur, sunt cei care preferă să nu-l folosească pentru că este greu de digerat; alții îl evită pentru că, după cum se știe, poate provoca probleme cu respirația urât mirositoare. Astăzi încercăm să înțelegem cum să-l folosim pentru a nu avea acest inconvenient.
Să începem prin a spune că usturoiul nu numai că dă savoare la ceea ce gătim, dar este un adevărat antibacterian natural și ajută la reducerea colesterolului rău și a tensiunii arteriale.
Prin urmare, este util pentru cei care suferă de hipertensiune arterială. Este întotdeauna mai bine, totuși, să nu exagerați cu cantitățile. Se recomandă consumul de usturoi crud în cantități mici și la nevoie, potrivit Supereva.
După cum am menționat, printre efectele ”colaterale” ale consumului de usturoi se numără o respirație nu tocmai plăcută. Dar cum să eviți această consecință?
În primul rând, puteți amesteca usturoiul crud cu ulei de gătit, în special uleiul de măsline pare a fi cel mai potrivit în acest scop. Nu numai atât: împreună cu usturoiul poți consuma niște alimente care reușesc să-l ”împrospăteze”, precum boabe de cafea.
Fructele sunt de asemenea bune, în special mărul care ar avea puterea de a absorbi eliberarea mirosului de alicine, ingredientul activ din usturoi. Când consumăm alimente pe bază de usturoi, atunci este indicat să consumăm un măr.
Alternativ, există și băuturi care ajută în această misiune specială. Care? Puțin lapte sau o ceașcă de ceai verde. De asemenea, nu trebuie subestimată eficiența unei limonade, precum și a unor felii de lămâie.
Mai poți mesteca și frunze de pătrunjel sau frunze de mentă pentru a îndepărta mirosul de usturoi.
Desigur cel mai important este spălatul dinților și folosirea aței dentare pentru a îndepărta bucățile mici de usturoi și a reduce numărul bacteriilor.
Mai există un mic secret, conform gospodinelor experimentate: scoate acel miez verde prezent în mijlocul usturoiului. O să vezi că mâncarea nu mai are acel gust puternic de usturoi, dar tot o să fie aromată!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu