Cum să crești stima de sine: exerciții, sfaturi și strategii

Fotografie de la Nina Uhlikova/ Pexels
Fotografie de la Nina Uhlikova/ Pexels

Sursa stimei de sine rămâne internă și cu siguranță depinde foarte mult de experiența și situația familiei. Dar punctul de plecare și de sosire se află în noi.

Calea spre creșterea stimei de sine reprezintă o cale minunată către autocunoaștere. Toate judecățile pe care ni le dăm depind de căile care sunt declanșate în mintea noastră. Mintea reprezintă un filtru, foarte diferit de senzație.

Haideți să aflăm 3 exerciții simple care vă permit să creșteți stima de sine imediat și, de asemenea, destul de repede.

Zâmbește

Dacă vei zâmbi timp de cel puțin 10 secunde acest lucru va avea un efect imediat asupra creierului și asupra stării de spirit în general, scrie publicația Di Lei. Pentru a completa exercițiul, ar trebui să te uiți în oglindă în timp ce îl faci. Observă-te, prelungește-ți antrenamentul și încet-încet te vei trezi simțind că îți place zâmbetul tău, îți dă curaj, energie și valoare.

Lista de repere

Faceți o listă mică și într-un caiet special. Ce obiective ai atins, ce obiective mai ai de atins și ce rezultate ai obținut. Fii sincer și dacă apare un zâmbet în timp ce le scrii, întoarce-te la primul exercițiu și exersează-l din nou. Este un cerc virtuos spre iubirea de sine.

Planificați acțiuni altruiste

Credeți sau nu, stima de sine crește dăruind altora. Nu cu așteptare sau dorință de rezultate, ci cu planificare, ascultând intuiția și mergând să ne conectăm cu ceea ce reprezintă nevoia reală a celuilalt, nu cu ceea ce credem noi. Ascultăm cuvintele, înțelegem detaliile. A fi prezent în timp ce cealaltă persoană vorbește este un dar extraordinar. Și valoarea noastră crește, chiar și pacea în inimă.

Iată câteva sfaturi și strategii pentru a-ți ridica nivelul stimei de sine și a-l menține ridicat.

Îndepărtați nemulțumirea

A te plânge, a te agăța de viziuni stagnante, a te lăsa înecat de propriile comentarii asupra lucrurilor. Plângerea declanșează stări care nu merg bine. Acest lucru nu înseamnă să păstrezi totul înăuntru, este nevoie de echilibrul potrivit. Dar, din păcate, plângerea este ceva contagios, afectează și zdrobește. 

Ai încredere în tine 

Încrederea înseamnă creșterea automată a stimei de sine. De exemplu, există părți din noi care nu ne plac și care au legătură cu modul în care exprimăm emoții precum furia și devine dificil să ne iubim atunci când ne displacem pe noi înșine în raport cu sentimentele de care se tem social. Iubește persoana care ești. 

Nu tot răul vine să ne distrugă

Fiți atenți la asta: când cineva se desparte, se spune că viața amoroasă se destramă. Întoarce perspectiva cu susul în jos: dacă acel lucru nu se întâmplă, nu trebuie să fie rău, dimpotrivă, deschide perspectiva către ceva necunoscut. Același lucru este valabil și atunci când ai probleme sau îți pierzi locul de muncă. Desigur, dacă sunteți împreună de multă vreme, dacă lucrați în același loc multă vreme atunci devine greu, de netăgăduit. Resursa rămâne în interior și avem puterea de a transforma orice eveniment negativ în favoarea noastră. Hrănirea curajului face ca stima de sine să zboare la cote de la care, din fericire, devine greu să cobori.

Dezvăluirea autosabotajului

Cuvânt cheie în domeniul temelor despre stima de sine, autosabotarea înseamnă a strica orice situație de teama de a nu o merita sau de teama că nu ești destul de bun pentru el/ea/ sau locul de muncă. Sfat: lăsați timpul să decidă dacă nu ești sufucuent de bun. Până atunci, fruntea sus și mergi prin viață cu zâmbetul pe buze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel