EXCLUSIV  Cum să curățăm portocalele și lămâile înainte de a le pune în deserturi. Sorin Susanu: ”Ajută foarte mult la eliminarea potențialilor microbi, bacterii”

FOTO: Freepik @azerbaijan_stock
FOTO: Freepik @azerbaijan_stock

Sorin Susanu a vorbit de cum pot fi curățate citricele, dar și ale fructe sau legume înainte de a le consuma.

Specialiștii ne recomandă consumul de fructe și legume, pentru a ne asigura aportul de vitamine și minerale atât de necesare, în special în perioada rece când suntem mai expuși la viroze și răceli.

În calitate de consumatori, fiecare dintre noi trebuie să fim atenți atât la produsele pe care le achiziționăm, dar și la modul în care le mâncăm, ca atare sau ca parte integrantă în alte feluri de mâncare. 

Sorin Susanu, expert în protecția consumatorului, a explicat pentru DCNews ce trebuie să facem cu fructele și legumele pe care le cumpărăm, mai ales că nu toate acestea pot fi consumate cu coajă, pentru unele existând chiar atenționare din partea producătorului.

Citește și: Informații extrem de importante despre consumul de pește. Sorin Susanu: Decongelarea nu se face prin șoc termic, nu îl luăm de la -18 grade și îl băgăm în apă fierbinte

Cum vine și sezonul deserturilor tradiționale, cele în care bunica punea și coaja de la portocale și lămâi pentru a le oferi un gust plăcut, trebuie să fim atenți cum să le folosim pe acestea.

FOTO: Freepik @azerbaijan_stock

”În partea de legume-fructe, atenție! Există numeroase produse a căror coajă nu se poate consuma. Este important să citim. Și mai ales în perioada aceasta în care se gătesc tot felul de produse tradiționale, în care unii rad coaja de lămâie sau de portocală. Atenție la ce produs cumpărați!”, a explicat, în exclusivitate pentru DC News, Sorin Susanu.

De asemenea, Sorin Susanu are și sfaturi practice în acest sens. Astfel, ”oricum ar fi, oricare dintre aceste produse este indicat să fie curățat și spălat. Eu le recomand ca această spălare să se realizeze prin folosirea  bicarbonatului de sodiu care ajută foarte mult la eliminarea potențialilor microbi, bacterii, ceară cu care sunt protejate anumite fructe”, a mai spus expertul. 

Citește și: Riscul la care ne expunem când mâncăm ouă. Sorin Susanu: ”Cel mai problematic într-o bucătărie și în alimentația publică”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel