Curăţarea ardeilor poate fi un chin pentru gospodine. Există un truc simplu, care le va uşura foarte mult munca în bucătărie.
Fie că gătiţi ardei umpluţi sau folosiţi ardeiul pentru prepararea diferitelor feluri de mâncare, acesta trebuie curăţat foarte bine înainte. Iată cum se curăţă corect un ardei:
Pasul 1. Adăugăm câteva picături de oţet în apă, apoi spălăm bine ardeiul. Nu vă feriţi să folosiţi oţetul, deoarece acesta are un efect antibacterian.
Pasul 2. Următorul lucru pe care trebuie să-l facem este să uscăm foarte bine ardeiul, după care îl tăiem în partea de sus şi scoatem seminţele. Pentru a ne asigura că au căzut toate, întoarcem ardeiul invers şi îl scuturăm. Îl spălăm bine încă o dată, apoi îl lăsăm să se scurgă.
Dacă aveţi de gând să-l umpleţi, îl lăsaţi întreg.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu