Cum să cureți urmele de rugină de pe un robinet cromat.
Fiecare dintre noi s-a confruntat cu rugina apărută de pe robineți și greu de îndepărtat. Există totuși câteva metode geniale care te ajută să îndepărtezi petele și să faci ca robinetul să fie ca nou.
Deși cromul ar trebui să protejeze metalul împotriva coroziunii, crăpăturile apărute în acest strat protector pot favoriza apariția ruginii. Tocmai de aceea, ar trebui să știi cum să procedezi pentru a curăța aceste obiecte cromate.
Din fericire, există soluții pentru aceste pete de rugină.
Dacă preferi să folosești soluțiile naturale, atunci se recomandă folosirea oțetului. Dar ține minte că și curățarea va dura mai mult, pentru că soluția nu este foarte concentrată, deci înarmează-te cu răbdare.
Ai nevoie de un recipient cu pulverizator în care să pui oțet. Pulverizează soluția pe robinet și las-o să acționeze timp de 10 minute. Dacă nu s-a curățat din prima, repetă procesul până ce urmele de rugină au dispărut.
După ce ai curățat rugina de pe acest robinet cromat, ar fi bine să acoperi acele mici crăpături prin care apa trece. Pentru asta, poți folosi ceară auto, deoarece va acoperi toate acele crăpături și vei preveni apariția petelor de rugină pe viitor.
O altă metodă de a curăța urmele de rugină de pe un robinet cromat este să folosești folie alimentară de aluminiu.
Chiar dacă nu îți vine să crezi, o folie de aluminiu mototolita sub forma unei bile este foarte eficientă.
Metoda este destul de simplă.
Înmoaie bila de aluminiu în apă și freacă robinetul. Ai mare grijă să nu pui mare presiune, pentru că vei zgâria suprafața.
Dacă urmele de rugină nu ies, încearcă să înmoi folia în Coca Cola, pentru că băutura carbogazoasă este foarte eficientă pentru a curăța rugina de pe suprafețele cromate.
După ce ai curățat totul, șterge totul cu o cârpă uscată.
Folosind folia de aluminiu, aceasta te va ajuta să acoperi și micile crăpături de pe suprafața robinetului, așa că nu va mai fi nevoie să aplici ceara de mașină.
O a treia metodă este și spray-ul tehnic lubrifiant WD-40, folosit destul de des la balamalele care scârțâie. Acesta este eficient și foarte ușor de folosit.
Trebuie doar să pulverizezi lubrifiantul pe suprafața afectată de rugină pentru a o dizolva, iar apoi să freci suprafața folosind o periuță de dinți.
Avantajul în folosirea acestui spray este că va ajunge și în locurile greu accesibile, potrivit cumsa.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News