Carofii fac parte din alimentele de bază în întreaga lume. De aceea, este foarte important să ştim cum să-i depozităm corect. În caz contrar, aceştia se pot strica. Vă prezentăm câteva trucuri care vă vor ajuta.
Trebuie să-i păstraţi într-un loc răcoros, care nu este expus la lumină sau umiditate. În caz contrar, pot să putrezească. Cele mai recomandate locuri pentru a păstra cartofii sunt subsolurile, cămările sau dulapurile de bucătărie.
Este indicat să-i păstraţi în pungi care să le permită se respire.
Temperatura este un factor cheie. Se recomandă păstrarea cartofilor la o temperatură de 2-4 grade. Atenţie, congelarea cartofilor poate provoca modificări ale texturii și aromei acestora.
Spălați cartofii doar atunci când aveţi de gând să-i gătiţi. În caz contrar, aceştia vor prinde umezeală şi se vor strica.
Nu lăsați cartofii tăiați. Se vor deteriora mult mai repede. Dacă i-aţi tăiat şi nu-i puteţi găti imediat, este indicat să-i acoperiţi cu apă rece. În acest fel, cartofii vor mai rezista câteva zile.
Nu depozitați niciodată cartofii lângă fructe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu