Dacă vrei să despodobești bradul fără prea multe bătăi de cap, avem soluția. Așa nu vei mai face mizerie în casă.
Pune sub brad o folie de aluminiu, de plastic sau câteva ziare. Înlătură mai întâi ghirlandele, mărgelele sau decoraţiunile precum beteala şi apoi scot globurile Verifică de mai multe ori pentru a te asigura că ai îndepărtat toate ornamentele din brad înainte de a tăia crenguţele mai mici, cele care se pot rupe uşor, scrie cumsa.ro. Crenguţele mici vor fi puse într-o pungă de gunoi pentru a fi ulterior aruncate.
Poţi înfăşura bradul în folie de aluminiu sau un plastic mai tare pentru a-l putea scoate mai uşor din suport şi a-l transporta la gunoi. Este important să îl înfăşori de la vârf către baza tulpinii pentru a-i cuprinde cât mai bine ramurile şi a le strânge cât mai aproape de trunchi
Dacă ai un brad mai mic, îl poţi înfăşura într-un sac de gunoi… la fel… de la vârf către baza tulpinii. După ce ai înfăşurat bradul în acest sac şi l-ai scos din suport, trebuie să îl poziţionezi cu vârful în jos pentru că acele de nu cadă pe jos, cin în sacul de plastic.
Dacă locuieşti la bloc, bradul trebuie dus la spaţiul pentru gunoi de unde va fi preluat de firma de salubrizare. Nu este indicat să îl arunci pe domeniul public, să îl arunci de la balcon… dincolo de faptul că e total nepoliticos, rişti şi amenzi destul de serioase. Totodată, sunt şi magazine de bricolaj care preiau brazii uscaţi, utilizaţi de Crăciun, şi în schimbul lor oferă vouchere de cumpărături.
Dacă locuieşti în apropierea unei păduri, îl poţi duce la marginea acesteia. Bradul se va degrada în mod natural şi va deveni îngrăşământ pentru sol. În mediul urban, tulpina unui brad poate fi utilizată ca arac pentru agricultură şi, de ce nu, ca agent de inclazire pe timpul iernii
După ce l-ai scos afară n-ar strica să strângi cu grijă folia pe care l-ai despodobit şi să o arunci. Apoi, poţi aspira camera pentru a înlătura acele care au mai sărit şi poţi spăla pe jos.
Ce ne recomandă medicii veterinari
În cabinetele veterinare sau în magazinele de specialitate există diverse soluții cu mirosuri care nu sunt pe placul pisicilor. Toate sunt însă de scurtă durată, spun medicii veterinari. Până la urmă, cel mai probabil, pisica va fi la fel de atrasă de brad și se va juca cu el.
”Întotdeauna ele sunt imprevizibile. Nu există o rețetă unanim acceptată. Asta este frumusețea creșterii pisicilor, nu neapărat să facă boacăne, dar să ne bucurăm împreună de anumite evenimente.”, a explicat Tache Epure, medic veterinar, potrivit PRO TV.
Care este explicația faptului că pisicile nu pot rezista tentației și năvălesc peste brad? Se pare că felinele sunt atrase de pomul de Crăciun pentru că acesta reprezintă o noutate în teritoriul lor, iar curiozitatea le face să îl analizeze mai bine. Încercările lor de a se juca cu bradul sunt mereu amuzante, tocmai din acest motiv proprietarii de pisici ar face bine să își păstreze calmul și să savureze momentul. Nu se vor mai simți așa supărați că pisica le-a dat din nou de muncă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu