Carnea poate fi dezgheţată foarte uşor, în doar câteva minute. Vă prezentăm câteva trucuri pe care toate gospodinele trebuie să le cunoască.
Introduceţi carnea într-un vas cu apă caldă
Una dintre cele mai simple metode este să umpleți un vas mare cu apă caldă de la robinet și să scufundați carnea înfăşurată într-o folie de plastic. Tot ce trebuie să faceţi amestecaţi în apă din când în când. Această acțiune este importantă deoarece împiedică o zonă să se răcească izolând-o de restul apei.
Dezgheţaţi carnea în cuptorul cu microunde
Dacă nu ai la dispoziţie nici măcar 10 minute, poţi dezgheţa carnea într-un mod mult mai simplu. Tot ce trebuie să faci este să o introduci în cuptorul cu microunde. Acesta face minuni. Până când musafirii vor urca cu liftul, carnea voastră a fi deja dezgheţată. Astfel că, vei putea prepara o friptură delicioasă imediat.
Atenţie, carnea dezgheţatî trebuie gătită imediat. În caz contrar, aceasta se poate deteriora.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu