Vrei să pregătești o friptură delicioasă, dar carnea este congelată.
Pentru a dezgheța carnea mai rapid, poți apela la secretul știut doar de bucătari. Cu ajutorul acestui truc, poți dezgheța orice bucată de carne în doar 20 de minute.
Pentru a dezgheța carnea în doar 20 de minute, vei avea nevoie de un ingredient pe care îl are toată lumea în bucătărie.
Îmbunătățește gustul cafelei cu aceste ingrediente și vei savura o băutură senzațională"
Ia un vas și toarnă apă caldă în el. Adaugă zahăr (3 linguri la 1 litru de apă). Când zahărul este complet dizolvat în apă, pune bucata de carne congelată și las-o 15-20 de minute. În acest timp, carnea se va dezgheța complet.
Carnea nu își va pierde gustul și aroma, iar aceasta metodă previne apariția bacteriilor în timpul decongelării, prin urmare nu trebuie să-și faci griji.
Din când în când, fiecare gospodină dezgheță frigiderul: acest lucru este necesar nu doar pentru a scăpa de gheața din interior, ci și pentru a menține igiena.
Pentru a dezgheța rapid și în siguranță frigiderul, trebuie să urmați mai mulți pași.
În primul rând, trebuie să-l deconectați de la electricitate și să scoateți toate produsele.
Diluați bicarbonat în apă într-un raport (5: 1) și utilizați soluția pentru a spăla pereții interiori și rafturile. Ștergeți frigiderul cu un burete uscat și conectați-l la priză. După ce frigiderul a funcționat câteva ore, puteți pune alimentele înapoi.
Curăță blatul de bucătărie cu această metodă și va fi ca nou
Dacă aveți un frigider cu sistem de dezghețare prin picurare, atunci această metodă nu va funcționa pentru dvs. Mai bine procedați altfel: deconectați frigiderul de la sursa de alimentare și scoateți toate produsele.
Așteptați până se topește gheața, ștergeți apa formată, apoi spălați frigiderul. Ștergeți-l cu o cârpă uscată și băgați-l în priza. La sfârșit, puneți mâncarea înapoi.
Pentru frigiderele cu sistemul „No Frost” nu trebuie să așteptați până când gheața se topește și, în plus, alimentele nu au timp să se deterioreze la căldură.
Cel mai adesea, gheața se formează din cauza aerului cald care intră în frigider. Este dificil să evitați acest lucru, deoarece deschideți frigiderul de mai multe ori pe zi. Gheața nu doar că afectează produselor alimentare din frigider, ci și funcționarea compresorului, lucru care scurtează durata de viață a dispozitivului.
Principala greșeală pe care o fac gospodinele când încep să dezghețe frigiderul este folosirea unui uscător de păr, a unui cuțit, a unui încălzitor electric și a altor dispozitive. În teorie, ar trebui să accelereze procesul de dezghețare, dar de fapt, dau un rezultat dezastruos.
Pentru a vă menține aparatele electrocasnice în stare bună și pentru a nu le strica, amintiți-vă că frigiderele vechi trebuie dezghețate o dată la 2-3 luni, iar cele cu programul „No Frost” - o dată pe an.
Vă prezentăm o rețetă simplă de vinete murate, care sunt incredibil de gustoase și vă puteți bucura rapid de gustul lor grozav.
Sunt atât de bune, încât este greu să le reziști și vei mânca tot borcanul dintr-o dată.
Ingrediente:
vinete mici - 5 bucăți,
ardei bulgăresc - 3 bucăți,
ceapă de mărime medie - 3 bucăți,
oțet - 125 ml
ulei vegetal - 60 ml
apă pentru saramură - 500 ml
usturoi - 8 căței,
sare - 1 lingură,
pătrunjel verde - după gust.
Se spală vinetele și se fierb 5 minute. După ce se răcesc, vinetele se taie rondele de aproximativ 1,5 cm grosime. Tăiați mărunt pătrunjelul.
Ceapa se taie rondele, iar usturoiul se pisează. Tăiați ardeii în jumătate, îndepărtați-le cotorul semințele și tăiați-i în jumătăți de inele.
Chifteluțe crocante cu brânză și șuncă: nu le-ai mai făcut niciodată așa. Sunt delicioase
Preparați acum saramură: apa se combină cu uleiul, oțetul și sarea într-o cratiță. Compoziția se fierbe, apoi se răcește. Pe fundul borcanului sau al recipientului, în care se vor marina vinetele, se pun feliile de ardei gras, apoi rondelele de ceapă și vinetele. Se adaugă usturoiul și se presară peste vinete pătrunjelul.
Castraveți murați, crocanți și delicioși: ce punea bunicile în borcane pentru savoarea legumelor
Repetați straturile până când terminați toate ingredientele. Umpleți, apoi, recipientul cu saramură și puneți-l la frigider pentru 30 de minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News