Trebuie să gătiţi cina în seara asta, dar ați uitat să scoateți ceva din congelator să se dezghețe încet în frigider? Vă prezentăm câteva idei ca să dezgheţaţi carnea rapid şi sănătos.
Atunci când dezgheţaţi carnea trebuie să ţineţi cont de câteva aspecte.
Amintiți-vă că mediul potrivit pentru creşterea bacteriilor în alimente este între 5 ° C și 60 ° C. Dacă lăsaţi carnea câteva ore la temperatura camerei cu siguranţă se va dezgheţa, însă ar putea fi contaminată cu bacterii.
Cea mai simplă metodă ca să dezgheţaţi carnea este să o puneţi într-un vas cu apă rece. Este nevoie de puțin mai multă atenție decât alte metode sigure de decongelare rapidă, dar funcționează cel mai bine.
Puneţi carnea într-o pungă sigilată (dacă nu este deja într-una) și o aruncați într-un castron de apă rece. Va trebui să schimbați apa la fiecare jumătate de oră, astfel încât apa să nu ajungă la temperatura camerei deoarece există riscul de infestare cu bacterii.
Puteţi pune carnea într-un vas cu apă rece, iar apoi să puneţi vasul în frigider. În acest mod, carnea se dezgheaţă în siguranţă deoarece în frigider nu există riscul alterării cărnii.
Dacă vă grăbiţi să pregătiţi cina, cel mai rapid puteţi dezgheţa carnea în apă fierbinte. Reţineţi, însă că dacă preferaţi acest mod, carnea trebuie să fie tăiată în bucăţi subţiri.
VEZI ŞI Paște 2019. Cum alegi carnea de miel. La ce trebuie să fii atent
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News