Se întâmplă, uneori, să cumpărăm, castraveți amari. Legumele au un gust neplăcut și nu pot fi consumate.
Castraveții își datorează amărăciunea unei substanțe numite cucurbitacina. În mod normal, această substanță se află în frunze, tulpini și rădăcini și foarte puțin în legume.
Totuși, situațiile stresante, de exemplu, lipsa irigării sau irigarea cu apă rece, scăderea temperaturii sau abundența luminii solare, duc la o producție crescută de cucurbitacină. Din acest motiv, coaja și pulpa castraveților capătă un gust amar.
Cum să protejăm pâinea de mucegai: metoda inedită, folosită de bunicile noastre
Puteți elimina sau reduce semnificativ amărăciunea din castraveți într-unul dintre următoarele moduri.
1. Tăiați capătul castraveților, unde a fost codiță. Frecați cu un cuțit castravetele, acolo unde a fost tăiat până când începe să iasă o spumă albă. Excesul de cucurbitacină este extras împreună cu spuma. În acest caz, nu este necesară nicio prelucrare suplimentară. Spălați bine castravetele și tăiați-l într-o salată.
Pizza perfecta, gata în 20 de minute: secretul celui mai subțire aluat
2. Se spală legumele și se taie capetele. Dacă există un gust amar, tăiați castraveții în felii (nu este nevoie să-i curățați de coajă). Așezați feliile într-un vas curat și stropiți-le cu sare. Lăsați castraveții tăiați felii sub acest strat de sare circa 40 de minute, astfel încât legumele să elibereze suc. Împreună cu sucul din legume, va ieși și amărăciunea. Înainte de a adăuga castraveții în salată, nu uitați să-i clătiți în multă apă. În caz contrar, salata ta fi foarte sărată.
3. Pentru a elimina amărăciunea din castraveți, trebuie doar să-i țineți în apă rece circa 10 ore. Apoi curățați-i de coajă.
O idee minunată, pe care o puteți prepara, dacă niciuna dintre metodele enumerate mai sus nu a eliminat amărăciunea, este să preparați o salată.
Ingrediente și prepararea
castraveți - 4 bucăți;
ulei vegetal - 3 linguri;
oțet (3%) - 50 ml;
roșii - 1 bucată;
ceapă verde;
sare;
piper negru;
suc de lămâie.
Clătite din cartofi, fără făină: o rețetă copioasă dintr-un minim de produse
Spălați castraveții și îndepărtați coaja. Castraveții se dau prin răzătoare medie. Tăiați roșia în felii și amestecați-o cu castraveți. Adăugați ceapa verde, piper negru și sare. Urmează uleiul vegetal, sucul de lămâie și oțetul. Poftă bună!
Castraveții sunt legume sănătoase și gustoase care se găsesc aproape în fiecare frigider. Multe persoane nu-și pot imagina o salată delicioasă sau un gazpacho răcoritor fără castraveți.
De obicei, majoritatea dintre noi păstrează castraveții în frigider. Dar oare este corect? Gospodinele cu experiență consideră că aceste legume trebuie păstrate în dulapul de bucătărie. Desigur, unora li se va părea ciudat, deoarece castraveții calzi parcă nu au gust bun. Însă, gestul gospodinelor are motive întemeiate.
Nu mai țineți pepenele verde în frigider: își pierde majoritatea vitaminelor și a nutrienților
Experții în științe agricole au remarcat că, dacă castraveții sunt păstrați la o temperatură sub 10 grade, mai mult de trei zile, vor deveni apoși și vor putrezi repede. De aceea, experții recomandă păstrarea castraveților într-un dulap sau pe masa de sufragerie.
Bezele din mere și banane: un desert gustos, sănătos și ieftin. Copiii îl vor adora
Castraveții nu pot fi păstrați lângă alte fructe și legume. Aceste legume sunt foarte sensibile la etilenă, un gaz natural care face ca unele fructe și legume să se coacă mai repede și, în cele din urmă, să se strice.
Dacă vrei ca toți castraveții să reziste mai mult, ține-i departe de banane, roșii și pepeni, care produc etilenă. Desigur, nu uitați să vă asigurați că toți castraveții sunt depozitați într-un loc întunecat. Expunerea directă la lumina soarelui le dăunează.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu