Petele de ulei și de grăsime pot fi îndepărtate cu ușurință de pe haine, folosind doar produse pe care le avem mereu la îndemână.
Nu te descuraja dacă ai mâncat sau gătit ceva și, din greșeală, ți-ai pătat haina. Poți îndepărta cu ușurință petele de ulei de pe haine, chiar și fără spălare și înmuiere.
Vei avea nevoie de niște produse și o perioadă scurtă de timp. Mai întâi trebuie să aplici gel de spălat vase pe pată. Acest agent de curățare trebuie să acopere bine pata: cantitatea de gel aplicată ar trebui să fie suficientă, astfel încât să fie bine absorbită de întreaga zonă contaminată a țesăturii.
Udă plantele de cameră cu apa în care ai fiert pastele și admiră rezultatele
Când gelul se absoarbe, acoperă pata cu sare și lăs-o să acționeze 10 minute. După aceea, sarea din zona cu pată trebuie curățată cu o periuță de dinți veche și ștearsă cu o cârpă umedă.
Pentru a te asigura imediat că pata grasă a dispărut, poți usca haina cu un uscător de păr. De obicei, pata dispare imediat. Dacă în unele locuri mai sunt vizibile urme de ulei, merită să repeți procedura. În acest fel, petele de grăsime sunt ușor de îndepărtat.
Vara, preferi cinele în aer liber la lumina lumânării? Și iată, romantismul de termină cu pete de ceară pe haine sau față de masă!
Cum putem elimina toate petele de ceară și readuce hainele sau fețele de masă la starea lor inițială?
Există multe soluții, dar, pentru a obține rezultate apreciabile, urmează sfaturile pas cu pas. Înarmați-vă cu răbdare și nu vă temeți: nu veți da greș și veți scăpa de petele de ceară.
Prima regulă pentru a reuși este să așteptați ca ceara să se răcească. Și nu folosiți apă rece pentru a o îndepărta.
Așteptați ca ceara să se solidifice complet, apoi cu un cuțit cu vârf rotund, încercați să ridicați încet crusta formată.
De asemenea, puteți încerca o hârtie absorbantă și un uscător de păr. Porniți uscătorul la temperatura maximă și apropiați-l de pata, păstrând o distanta de cel puțin 10 centimetri. Cu foaia de hârtie tamponați ceara pe măsură ce se topește datorită căldurii.
Dacă, pe de altă parte, vreți să urmați cel mai clasic mod, luați fierul de călcat, întindeți o cârpă de bumbac peste petele de ceară și călcați-le cu fierul fierbinte.
Temperatura înaltă va topi ceara, iar bumbacul o va absorbi. Acum trebuie doar să vă spălați haina, manual sau în mașina de spălat, după preferință sau așa cum este indicat pe etichetă. Trebuie doar să decideți ce metodă alegeți și să acționați pentru a remedia problema.
Oglinda este considerată, pe bună dreptate, o piesă indispensabilă în decorul casei. Cu toate acestea, nu este ușor să curățăm perfect suprafața oglinzii, mai ales dacă au apărut pete și puncte negre.
Gospodinele caută mereu modalități noi de a curăța oglinda fără a-i deteriora suprafața și de a obține rezultate uimitoare fără prea multe dificultăți.
Nu toate produsele scumpe de pe piață pot reda strălucirea oglinzii, fără a lăsa pete la suprafață. În acest caz, trebuie să vă amintiți despre apă cu săpun, ziare și colanți vechi.
Un truc de viață grozav cu parfum sau alcool vă ajută să rezolvați rapid problema petelor de pe suprafețele oglinzilor.
Covorul rămâne plin de praf chiar și după aspirare? Cu acest truc vei rezolva imediat problema
Alegeți un parfum pe care nu-l folosiți și treceți la treabă. Aveți nevoie de un tampon de bumbac. Pulverizați pe el parfum și ștergeți suprafața pătată a oglinzii. Veți vedea, că după o astfel de procedură, oglinda va străluci, iar în casă va rămâne un miros plăcut.
Oţet - O metodă mai radicală de a scăpa de petele de pe oglindă este apa cu oțet. Amestecați oțetul cu apă într-un raport de 1: 1 și începeți să curățați oglinda.
După o astfel de procedură, oglinda te va uimi cu o strălucire incredibilă.
Colanții uzați pot fi folosiți la curățarea suprafeței oglinzii. În primul rând, oglinda se spală cu apă și săpun, iar colanții sunt folosiți pentru a-i lustrui suprafața. După o astfel de procedură, nu va rămâne niciun punct pe oglindă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News