Carnea de pui, crescuți în fermele avicole, conține adesea hormoni de creștere și antibiotice.
Pentru a elimina substanțele nocive din carnea de pasăre, ar trebui să preparați o saramură, în care veți ține carnea de pui câteva ore. Saramura se prepară din trei ingrediente.
Vei avea nevoie de:
apă - 1 litru;
sare - 3 linguri,
acid citric - 1 linguriță.
Alegeți o oală mare în care veți pune apă. Adăugați sarea și acidul citric. Amestecați bine până se dizolvă sarea.
Omleta franțuzească, cea mai pufoasă omletă din lume. Iată cât de ușor se prepară
Carnea de pui se pune, pentru 3 ore, în oala cu saramură. Îl puteți pune întreg sau porționat. O condiție importantă este că puiul trebuie să fie complet scufundat în saramură.
Dacă puiul este mare, atunci numărul ingredientelor de care aveți nevoie crește de 2-3 ori.
După 3 ore, puiul se spală sub un jet de apă și poate fi gătit. În același timp, trebuie să rețineți că carnea va absorbi o parte din sarea din saramură, așă că nu mai sărați mâncarea.
Pentru mulți va fi o descoperire faptul că scorțișoara se poate combina armonios nu doar cu ingredientele din deserturi, dar și cu preparatele din carne.
Dacă doriți să descoperiți ceva nou, încercați să adăugați un praf din acest condiment uimitor în carnea tocată pentru chiftele.
Important este să nu exagerați, deoarece, în caz contrar, scorțișoara va acoperi gustul principal al chiftelelor.
Sfat: Ar fi bine să evitați scorțișoara ambalată. Mai bine alegeți un baton de scorțișoară și măcinați-l cu o râșniță de cafea.
Mâncarea delicioasă, în care veți pune un praf de scorțișoară, îi va surprinde pe cei prezenți la masă cu o aromă ușoară și plăcută.
Pâinea este, fără îndoială, cel mai consumat aliment din lume.
Desigur că dorim să punem pe masă mereu pâine proaspătă, abia scoasă din cuptor. Dar nu putem cumpăra întotdeauna pâine proaspătă. Mai ales, dimineața, trebuie să ne mulțumim cu cea rămasă din ziua precedentă. În acest caz, este necesar să păstrăm corect pâinea, ca să fie moale și gustoasă mai mult timp.
Conopidă aromată în sos cremos: ușor de preparat, dar foarte gustoasă și sățioasă
Cu câteva trucuri, pâinea poate fi păstrată proaspătă mai multe zile. Dacă te hotărăști să o congelezi, trebuie să ai grija să o scoți din congelator cu cel puțin câteva ore înainte de a o consuma, altfel consistența ei poate sa nu fie aceeași.
Dacă vrei să încerci un truc alternativ, poți lua un prosop de bucătărie umed și să învelești în el pâinea, tăiată în felii. Pâinea își va păstra textura și, atunci când o vei pune pe masă, va arăta ca și cum abia a fost cumpărată.
Ciupercile devin negre în timpul prăjirii? Cu acest truc putem păstra culoarea lor naturală
Știați că țelina ajută la conservarea pâinii? Ei bine, dacă vreți ca pâinea să rămână așa câte zile, trebuie să o puneți într-o pungă de congelator și să adăugați alături o bucată de țelină. Țelina va absorbi umezeala prevenind uscarea pâinii.
Cum să protejăm pâinea de mucegai: metoda inedită, folosită de bunicile noastre
Alege metoda care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și pune-o în practică. În orice caz, vei fi mulțumit de sfaturile bunicilor noastre.
Apropo, scorțișoara poate fi folosită și în supe, dar, în acest caz, nu trebuie să o măcinați. Nu uitați să scoateți batonul de scorțișoară la sfârșitul gătitului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News