Braga era preferata bunicilor, a părinților și a noastră în copilărie, gustul ei fiind potrivit verilor toride.
Rețeta este destinată pentru cinci porții și durează 20 de minute pentru a fi preparată. Timpul de gătire este de 4 ore și în total are 279 de calorii.
Ingrediente
- 500 de grame de grâu
- 7 boabe de năut
- 200 de grame de zahăr (după gustul fiecăruia)
- o linguriță de drojdie proaspătă
Se spală grâul și se lasă în apă 24 de ore la înmuiat. După 24 de ore se aruncă apă și se lasă 30 de minute să fiarbă la foc mic, după care se aruncă apa. Prima apă nu ne trebuie. Se pune din nou la fiert cu 2,5 litri de apă și se lasă să fiarbă până când scade toată apă. După ce scade apa, i se adaugă încă 2,5 litri de apă și se lasă să fiarbă, până când grâul este pătruns, scrie lasebiacasa.com.
- Dă energie
- Ajută la digestie
- Este foarte recomandată femeilor care alăptează
- Este recomandată sportivilor, deoarece este o sursă mare de energie și vitamine
- Are proprietăți probiotice
- Este foarte recomandată persoanelelor care vor să crească în greutate
Tot mai multe gospodine vor să afle care este cea mai simplă rețetă de socată cu flori proaspete. Socata este ideală în sezonul cald, fiind răcoritoare, gustoasă și ușor de făcut. Rețetele sunt diverse și spectaculoase, însă socata preparată cu flori proaspete este pe placul multora dintre noi. Dacă ținem cont de câteva trucuri și adăugăm arome inedite, vom obține la final o socată delicioasă. Iată cum să prepari băutura perfectă în zilele toride de vară.
De asemenea, socata cu flori proaspete poate fi făcută acidulată, cu lămâie, cu zahăr sau fără zahăr, la care putem adăuga și grapefruit. Pe lângă socată, putem pregăti în zilele toride de vară și o limonadă gustoasă. Aceasta se face rapid, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu o băutură bogată în vitamine, răcoritoare și extrem de gustoasă.
Pentru delicioasa socată cu flori proaspete făcută după rețeta de odinioară a bunicii vom avea nevoie de 15 flori de soc proaspete și parfumate, 4 lămâi, 10 litri de apă, 1 kg de zahăr și 10 boabe de orez sau 5 grame de drojdie proaspătă.
Mai întâi se pun florile de soc într-un borcan de 10 litri, apoi se adaugă apa și lămâile tăiate felii și stoarse bine de suc în apă. După ce se amestecă bine aceste ingrediente, se acoperă borcanul și se lasă timp de o zi.
A doua zi se pune în borcan zahărul împreună cu boabele de orez sau drojdia apoi se amestecă, se acoperă bine borcanul și se lasă la fermentat 4 zile. Borcanul nu se închide ermetic, iar compoziția trebuie amestecată de două ori pe zi.
Când apa capătă o culoare gălbuie și un miros plăcut, se strecoară sucul printr-un tifon și se pune în sticle pentru a se depozita la loc răcoros. Această băutură delicioasă se servește rece, iar dacă vrem să îi oferim un plus de savoare, putem adăuga câteva frunze de mentă.
De asemenea, putem prepara foarte ușor și socată acidulată după cea mai simplă rețetă. Pentru aceasta vom avea nevoie de 15 flori de soc, 10 litri de apă, 2 kg de zahăr, 2 lămâi, 25 gr de drojdie proaspătă, 5 linguri de oțet și un pliculeț de sare de lămâie. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News