Batoanele energizante pot fi o opțiune excelentă pentru o gustare atunci când este pe drum sau când nu există nicio modalitate de a servi o masă completă.
Aceste batoane se fac simplu, nu ocupă mult spațiu în dulap, dar sunt capabile să ne furnizeze energia de care avem nevoie.
Cum să fac batoane energetice din produse disponibile? Cele mai populare ingrediente sunt fulgii de ovăz, fructele uscate, nucile, mierea. De asemenea, puteți adăuga ciocolată, nucă de cocos, legume sau fructe.
stafide - 100 de grame,
curmale - 100 de grame,
fulgi de ovăz - 100 de grame,
nuci și semințe - 100 de grame,
suc de portocale - 100 de ml.
Înmuiați fructele uscate timp de 10-15 minute în apă caldă și îndepărtați-le sâmburii. Mixați într-un blender fructele uscate până la omogenizare, apoi fulgii de ovăz, iar la final - nucile și semințele.
Se amestecă toate ingredientele, se adaugă sucul de portocale. Compoziția obținută se pune pe o tavă de copt, acoperită cu hârtie pergament. Întindeți compoziția într-un dreptunghi cu grosimea de cel mult 2 cm. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 C timp de 20-30 de minute. La final, tăiați dreptunghiul în 10 părți.
Cel mai bun smoothie pentru sănătate și frumusețe. Ingredientul principal este pătrunjelul
ciocolată neagră tare - 100 de grame,
nuci - 100 de grame,
stafide - 50 de grame,
curmale - 250 de grame,
fulgi de ovăz - 300 de grame,
miere - 2 linguri,
merișoare sau alte fructe de pădure uscate - 50 de grame.
Puneți fulgii de ovăz pe o foaie de copt și uscați-i în cuptor la 170 de grade timp de 10 minute. Ulterior, dați-i printr-un blender. Tocați nucile și ciocolata într-un blender. Adăugați și curmalele fără sâmburi. Se amestecă toate ingredientele.
Acoperiți o tavă de copt cu folie alimentară. Se pune amestecul și se formează un dreptunghi cu o grosime de 2 cm grosime. Se da la congelator pentru 20 de minute. Tăiați dreptunghiul în multe batoane.
Cinci obiceiuri accelerează procesul de îmbătrânire: renunță la ele și prelungește-ți tinerețea
mere uscate - 100 de grame,
arahide - 100 de grame,
curmale - 250 de grame,
fulgi de ovăz - 100 de grame,
miere - 2 linguri,
afine uscate sau cireșe - 50 grame,
scorțișoară - 1 linguriță,
semințe de susan - 2 linguri.
Puneți fulgii de ovăz pe o foaie de copt și uscați-i în cuptor la 170 grade, timp de 10 minute, apoi tocați-i într-un blender. Măcinați alunele, merele și curmalele în blender. Adăugați susanul. Se amestecă toate ingredientele.
Acoperiți o tavă cu folie alimentară. Se pune amestecul și se formează un dreptunghi cu o grosime de 2 cm. Se da la congelator pentru 20 de minute. Tăiați apoi dreptunghiul finit în mai multe batoane.
Pandișpanul cu lapte, preparat după această rețetă, este fraged și moale și nu necesită un număr mare de ingrediente.
Pentru a face o pandișpanul cu lapte aveți nevoie de:
2 ouă,
un praf de sare,
10 grame de zahăr vanilat,
120 ml de lapte,
40 grame de făină,
1 linguriță de praf de copt.
Bateți ouăle cu zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare, timp de cinci minute, până se formează o compoziție pufoasă și ușoară. Laptele se fierbe, împreună cu untul.
Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt. Adăugați jumătate din făină în bolul cu ouă și mixați până la omogenizare.
Dulceață de smochine, preparată acasă, cu puțin zahăr: este aromată și senzațională
Ulterior, se adaugă laptele fierbinte cu unt. Adăugați și cealaltă jumătate de făină. Bateți din nou până la omogenizare.
O formă de copt se unge cu unt și se toană aluatul. Coaceți pandișpanul la 180 de grade, timp de 20 de minute. Serviți o felie din acest pandișpan fraged alături de o ceașcă de cafea aromată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu