Cum să găteşti corect cartofii prăjiţi. Cinci trucuri utile

Cartofi prăjiți
Cartofi prăjiți

Cartofii prăjiţi sunt adoraţi de toată lumea. Vă prezentăm cinci trucuri simple care vă ajută să-i gătiţi corect. 

1. Cartofii trebuie să aibă aceeaşi dimensiune. Dacă au dimensiuni diferite, cartofii nu se vor prăji în acelaşi timp şi riscaţi ca o parte să rămână cruzi. 

2. Cartofii se spală întotdeauna după ce se taie. Prin spălare se elimină excesul de amidon. 

3. Prăjiţi cartofii în mult ulei. În acest fel vor fi prăjiţi mai bine. 

4. Cartofii se prăjesc întotdeauna în două etape. Mai întâi, cu uleiul la temperatură medie-mică (între 90 și 130 de grade), după ce devin moi, se scot. Aşteptaţi ca uleiul să atingă aproximativ 180 de grade şi se pun cartofii din nou în tigaie pentru aproximativ 5 minute. În felul acesta vor fi mult mai crocanţi. 

5. Folosiți cartofi proaspeți. Cartofii prăjiţi ies mult mai buni dacă evitaţi să folosiţi cartofii congelaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel