Cafeaua turcească este pe placul tuturor, însă foarte puţini sunt cei care ştiu cum să o prepare. Vă prezentăm o reţetă simplă cu ajutorul căreia veţi face cea mai bună cafea turcească.
Apă
Sare fină
Cafea măcinată
Zahăr
Puneţi într-un ibric un vârf de sare, zahăr şi cafeua măcinată. Nu amestecaţi. Turnați cu atenție apa răcită, astfel încât amestecul să nu crească prea mult. Lăsaţi să fiarbă la foc mic. Veţi observa că începe să facă spumă. Când cafeaua se ridică exact la marginile ibricului, este momentul să-l daţi de pe foc şi să lăsaţi spuma să se aşeze. La final, acoperiţi băutura pentru a se păstra aroma.
Dacă doriţi, puteţi servi cafeaua cu lapte sau cu frişcă.
Poftă buna!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu