Plăcinta cu cartofi se face foarte uşor şi este delicioasă. Vă prezentăm o reţetă care îi va da pe spate pe toţi cei din familia ta. Trebuie neapărat să o încerci.
1 kilogram de făină
3 ouă
Un pahar cu lapte
1 kilogram de cartofi
200 de grame de stafide
200 de grame de zahăr
Un cubuleţ de drojdie
O lingură de smântână
zahăr vanilat
Esenţă de rom
O lingură de ulei
Preparăm aluatul. Cernem făina, după care adăugăm laptepe călduţ, un praf de sare, drojdie şi un ou. Se frământă aluatul, dup care se lasă să crească timp de 10 minute.
Preparăm compoziţia. Se spală şi se curăţă cartofii, după care îi putem pune la fiert. După ce s-au fiert, îi zdrobil şi adăugăm o lingură de smântână, cele două ouă rămase şi stafidele. Tot aici mai adăugaţi şi un pliculeţ de zahăr vanilat şi o esenţă de rom. Se amestecă bine toate ingredientele.
Întindem aluatul şi punem compoziţia preparată. Rulăm foaia de plăcintă şi o punem într-o tavă unsă cu puţin ulei. Se introduce în cuptorul preîncălzit. O lăsăm timp de 40 de minute, la o temperatură de 180 de grade. La final, o puteţi pudra cu zahăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu