Toba de porc este delicioasă şi nu poate să lipsească de pe masa de Crăciun. Vă prezentăm o reţetă simplă.
Cap de porc
Limba de porc
Carne macră
Inimă şi rinichi de porc
Condimente: sare, piper, cimbru, foi de dafin
Se spală capul de porc şi celelalte organe pentru a se îndepărta sângele, apoi se pun la fiert. Se spumuieşte, după care se adaugă condimentele: piper boabe, foi de dafin şi cimbru. Capul de porc se fierbe până când cade carnea de pe os.
Carnea și celelalte organe se scot înainte şi se lasă să se răcească. După ce s-au răcit, se taie bucăţi mici. Tocăm mărunt şi carnea de la căpăţâna porcului. Condimentăm totul cu sare, piper măcinat şi cimbru, apoi adăugăm o cană din zeama în care am fiert totul şi amestecăm bine.
Se umple membrana de toba cu amestecul preparat. Se leagă la un capăt sau se coase. Dacă e nevoie se înțeapă membrana pentru a nu crăpa și se pune din nou la fiert. Agăugaţi şi condimente. Fierbem timp de 20-30 de minute, apoi se pune la presat timp de două ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu