Cartofii prăjiţi sunt preferaţii tuturor. Puţini sunt, însă, cei care ştiu cum să-i gătească corect. Vă prezentăm câţiva paşi esenţiali pentru pregătirea cartofilor prăjiţi.
Iată ce trebuie să faceţi
Înainte de a prăji cartofii, este important să-i lăsaţi în apă cel puţin 30 de minute. Facem acest lucru pentru a elimina excesul de amidon. Apoi, trebuie să se scurgă foarte bine de apă şi să-i tăiem astfel încât să aibă dimensiuni similare.
Aveţi grijă ca temperatura uleiului să fie potrivită. Uneori este dificil de calculat, însă există un truc pe care bunicile noastre l-au folosit și este foarte util. Este vorba despre utilizarea unei felii de pâine. Când avem uleiul fierbinte aruncăm pâinea, dacă aceasta se scufundă, atunci temperatura este potrivită pentru prăjirea cartofilor.
Aveţi grijă să puneţi ulei suficient. Cea mai obişnuită greşeală este că puneţi puţin ulei. După ce s-au prăjit, trebuie să-i puneţi pe un şerveţel. Acesta va absorbi grăsimea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu