Vă prezentăm cea mai bună reţetă de bulz. Este uşor de preparat şi foarte delicios. Toate gospodinele trebuie să o încerce.
Un litru de lapte
400 de grame de mălai
200 de grame de brânză de burduf
1 lingură de unt
Caşcaval ras
150 de grame de costiţă afumată
Pasul 1. Încălziţi laptele şi adăugaţi mălaiul în ploaie. Amestecaţi tot timpul cu o lingură de lemn, ca să nu se formeze cocoloaşe. Se fierbe la foc mic timp de 20 de minute.
Pasul 2. Pe un fund de lemn, întindeţi mămăliga preparată şi puneţi brânza de burduf şi costiţa afumată tăiată felii subţiri.
Pasul 3. Strângeţi mămăliga şi faceţi bulzul. Aveţi grijă ca mâna să fie umedă în momentul în care faceţi biluţele.
Pasul 4. Tapetaţi cu unt o cratiţă, după care aşezaţi bulzul de mămăligă făcut anterior. Se bagă la cuptor timp de 15 minute. Cuptorul trebuie să fie la 180 de grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu