Cum să faci cel mai bun bulz de mămăligă. Doar ciobanii de la stână ştiu secretul

Mamaliga
Mamaliga

Vă prezentăm cea mai bună reţetă de bulz. Este uşor de preparat şi foarte delicios. Toate gospodinele trebuie să o încerce.

Ingrediente

Un litru de lapte

400 de grame de mălai

200 de grame de brânză de burduf

1 lingură de unt

Caşcaval ras

150 de grame de costiţă afumată

CITEŞTE ŞI Mămăligă pripită, reţeta autentică a bunicii de la ţară

 

Mod de preparare

Pasul 1. Încălziţi laptele şi adăugaţi mălaiul în ploaie. Amestecaţi tot timpul cu o lingură de lemn, ca să nu se formeze cocoloaşe. Se fierbe la foc mic timp de 20 de minute. 

Pasul 2. Pe un fund de lemn, întindeţi mămăliga preparată şi puneţi brânza de burduf şi costiţa afumată tăiată felii subţiri.

Pasul 3. Strângeţi mămăliga şi faceţi bulzul. Aveţi grijă ca mâna să fie umedă în momentul în care faceţi biluţele.

Pasul 4. Tapetaţi cu unt o cratiţă, după care aşezaţi bulzul de mămăligă făcut anterior. Se bagă la cuptor timp de 15 minute. Cuptorul trebuie să fie la 180 de grade. 

CITEŞTE ŞI Frigănele, reţeta care i-a cucerit pe toţi. Aşa le faci mai gustoase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel