Clătitele sunt desertul preferat al tuturor. Vă prezentăm o reţetă simplă şi gustoasă. Cei dragi vor fi încântaţi.
Faină: 4 - 5 linguri
Ouă: 2
Lapte: ¼ la ½ cană
Unt topit: 2 linguri
Sare
Important: Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
Bateți ouăle într-un bol, adăugaţi un praf de sare şi făină. Adăugați laptele puțin câte puțin, amestecând. Adăugați şi untul topit, amestecați bine, acoperiți preparatul și lăsaţi-l jumătate de oră în frigider.
Într-o tigaie adăugaţi puţin unt, după care începeţi să faceţi prima clătită. Puneţi aluatul cu o ceaşcă. După aproximativ un minut întoarceţi clătita pe cealaltă parte. Procedaţi la fel cu fiecare clătită în parte.
După ce le-aţi făcut, le puteţi umple cu dulceaţă sau cu ciocolată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu