Clătitele americane sau Pancakes sunt unele dintre cele mai apreciate în America, dar au pătruns rapid și în bucătăria românească. Acestea se fac foarte ușor și sunt gustoase și pufoase.
Ele se servesc în SUA la micul dejun alături de diverse topping-uri, dar în țara noastră pot fi savurate oricând. Vezi care este rețeta simplă de clătite americane, conform Spynews.
400 de grame de făină
500 de ml de lapte
4 ouă
3 lingurițite rase de praf de copt
jumătate de linguriță rasă de bicarbonat
un vârf de sare
5 linguri de zahăr
un plic de zahăr vanilat
6 linguri de ulei
Mai înainte de toate se va amesteca făina cu praful de copt, bicarbonatul și zahărul, după care se va da prin sită amestecul obținut.
Se vor separa albușurile cu gălbenușurile și se vor mixa bine cu un vârf de sare. Peste ele se va pune laptele și uleiul. Ulterior mixul de lapte și gălbenușuri se va pune peste făina și se va amesteca bine, adăugându-se la final albușurile. Se va obține un aluat mai des și cu o consistență pufoasă.
Încingem o tigaie și o ungem cu un cubulet de unt, după care se va șterge cu un șervețel untul din tigaie. Dacă untul va rămâne în tigaie suprafața clătite va arăta cu pete maronii. În centrul tigăii încinse se adaugă cu ajutorul unui polonic aluatul, el se va întinde de unul singur atât cât va fi nevoie, fără a fi deloc atins.
În momentul în care apar primele bășicuțe, iar suprafața își pierde luciul, clătita se va întoarce pe cealaltă parte. Toate acestea se vor prăji la fel, iar la final se pot servi cu sirop de arțar, miere, zahăr pudră, ciocolată sau diverse topping-uri.
VEZI ȘI: Rețetă simplă de prăjitură cu vișine
O prăjitură cu vișine clasică și delicioasă poate fi pregătită și de cei mai puțin experimentați în ale cofetăriei. Iată cea mai simplă rețetă.
Dacă te afli încă la început în ceea ce privește prepararea prăjiturilor, o rețetă simplă de prăjitură cu vișine poate fi exact ceea ce cauți. Simplu de preparat și savuros, acest desert este deliciul de care ai nevoie dimineața, la cafea, conform Spynews.
După cum vei vedea mai jos, pentru această rețetă nu vei avea nevoie de foarte multe ingrediente. Cel mai important este să urmezi câțiva pași cu atenție.
- 800 g vișine
- 5 ouă mari
- 150 g zahăr
- 20 g zahăr vanilat
- 50 ml ulei floarea soarelui
- 150 g iaurt
- 300 g făină
- 10 g praf de copt
- 1 praf sare
Vișinile se spală și se curăță de sâmburi, apoi se pun într-o sită și se lasă la scurs.
Cuptorul se dă la 180 grade Celsius și până se încinge, se vor separa albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se pun într-un bol șise amestecă împreună cu uleiul.
Apoi, în vasul unui mixer puneți albușurile, zahărul și zaharul vanilat. Mixați la viteza mare pana obțineți o bezea lucioasă. Turnați în fir subțire gălbenușurile amestecate cu uleiul și mixați din nou. Adaugati și iaurtul și continuați amestecarea. Făina se adaugă treptat la sfârșit, cu praful de copt și sarea. Amestecul de făina se încorporează cu ajutorul unei spatule, cu mișcari largi pentru a nu pierde aerul acumulat în compoziție în timpul mixării.
Se unge cu ulei o tava cu dimensiunea de 33×23 cm, apoi se toarnă în ea jumatate din compozitia de aluat, care se nivelează bine cu ajutorul unei spatule. Puneți pe deasupra jumatate din cantitatea de visine, în mod uniform. Turnați restul dealuat, nivelați din nou și apoi adaugati restul de vișine pe deasupra.
Tava se dă la cuptorul incins timp de 30 de minute. După, faceți testul scobitorii. Dacă scobitoarea scoasa din prajitură are urme umede de aluat sau firmituri, atunci prăjitura nu este gata și mai trebuie lasată la cuptor. Puteți verifica din nou după 5 minute.
După ce v-ați asigurat că este coaptă, prăjitura se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Când s-a răcit, poate fi pudrată cu zahăr pudră și tăiată în pătrățele. Apoi, tot ce rămâne de făcut este să o savurați alături de cei dragi!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu