Reușita găluștelor pufoase este un test pe care multe gospodine nu-l trec. Fie cantitatea de griș este prea mare, fie amestecul nu este bine omogenizat.
Pentru ca găluștele să iasă pufoase și delicioase, trebuie să urmezi câțiva pași:
Compoziția pentru găluște trebuie să fie densă, nu să curgă. Dacă prima gălușcă pe care ai pus-o în supă se sfărâmă, adaugă o linguriță de griș în compoziție, apoi mai lasă compoziția să stea 1-2 minute.
Pasta de găluște trebuie să fie bine omogenizată.
Pune puține găluște în oală, nu le îngrămădi, pentru a nu exista riscul să se sfărâme.
Nu este neapărat nevoie să mixezi separat albușurile de gălbenuşuri, în speranţa că spuma aerată face găluştele mai pufoase. Această soluție nu garantează neapărat succesul rețetei tale.
Toarnă o cană de apă rece în oala cu supă de găluște. Acest procedeu, numit temperare, va permite găluștelor să fiarbă complet și să absoarbă lichidul, devenind astfel pufoase.
Ingrediente găluşte
• 3 ouă
• 1/2 cană griş
• 1 lingură ulei
• 1 praf de sare
Mod de preparare
Într-un castron, pune ouăle cu uleiul şi puţină sare. Bate-le constant, adăugând treptat şi grişul, până la omogenizare. Lasă compoziţia 2-3 minute, pentru ca grişul să absoarbă lichidul.
Cu ajutorul unei linguriţe, formează mici găluşte, pe care le pui în supa care clocoteşte. După ce ai terminat de format toate găluştele, toarnă în supa clocotită o cană cu apă rece, care va “speria“ găluştele.
Secretul constă în scăderea temperaturii lichidului care va face ca găluştele să fie supuse unui proces termic gradual, care le va permite să fiarbă complet şi să absoarbă lichidul, devenind astfel pufoase.
Acoperă apoi vasul cu un capac şi lasă-le să fiarbă la foc potrivit aproximativ un sfert de oră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News