Clătitele vor fi gustoase, parfumate și subțiri dacă vei respecta câteva reguli.
Pentru ca aluatul să nu aibă cocoloașe, iar clătitele să nu se rupă pe tigaie, trebuie să respectați trei reguli.
Proporții corecte:
lapte - 340 ml
făină - 130 grame,
ouă - 2 bucăți,
zahăr - 2 linguri, pentru o culoare aurie.
Cum să gătești ficatul, ca să fie moale și suculent: secretele bucătarilor
Asigurați-vă că strecurați aluatul printr-o sită înainte de a prăji clătitele.
Începeți să prăjiți clătitele pe o tigaie bine încălzită. Când ați turnat aluatul, focul trebuie redus.
făină - 130 grame,
ouă - 2 bucăți,
lapte - 240 ml,
praf de sare,
zahăr - 1-2 linguri.
Turnați laptele într-un bol, adăugați făina cernută, ouăle, zahărul, sarea și amestecați totul bine. Strecurați aluatul finit printr-o sită și începeți să prăjiți clătitele.
Cartofi noi, în sos de smântână, cu mărar și usturoi: o rețetă sățioasă și savuroasă
Pentru asta, încălziți bine tigaia, turnați uleiul și apoi câte puțin aluat în centru. Distribuiți aluatul pe toată suprafața, înclinând tigaia dintr-o parte în alta. Coaceți clătita 1 minut, apoi întoarceți-o pe cealaltă parte și coaceți-o încă un minut. Poftă bună!
Vă spunem cum să gătiți un desert clasic originar din Franța.
Clătitele franțuzești, Crêpes Suzette, sunt o adevărată comoară națională. Aceste clătite subțiri și moi cu o varietate de toppinguri sunt servite în cele mai bune brutării din țară.
Dar dacă nu mergi la Paris în viitorul apropiat, îți sugerăm să încerci să repeți rețeta clasică de clătite Suzette chiar în bucătăria ta. Felul de mâncare este cel mai potrivit pentru un mic dejun, în compania familiei sau a prietenilor.
Pentru clătite:
1 pahar de făină;
1/2 cană lapte;
1/2 pahar cu apă;
2 ouă mari;
2 linguri de unt topit nesărat;
2 lingurițe suc de portocale;
1 linguriță coaja de portocală;
1/4 linguriță de sare.
Pentru sirop:
220 grame unt nesărat;
4 linguri de zahăr granulat;
100 ml lichior de portocale.
Pentru topping:
câteva linguri de înghețată de vanilie (opțional).
Într-un castron mare, amestecați făina, laptele, apa, ouăle, 2 linguri de unt topit, sucul de portocale, coaja și sarea. Obțineți o consistență uniformă, apoi trimiteți aluatul la frigider pentru 20 de minute.
Ungeți o tigaie antiaderentă cu uleiul rămas și încălziți-o. Turnați 3 linguri de aluat în tavă, răspândindu-l uniform pe suprafață. Gătiți clătitele, întorcându-le din când în când cu o spatulă, până se rumenesc.
Dovlecei congelați pentru iarnă: 3 metode cu care nu veți da greș
Transferați clătita finită pe o farfurie. Repetați procesul cu aluatul rămas. Nu uitați să ungeți tigaia cu unt, de fiecare dată. Când toate clătitele sunt gata, puneți-le deoparte.
Într-o altă tigaie, la foc mediu, topiți untul pentru sirop. Se ia tigaia de pe foc și se adaugă în unul topit două linguri de zahăr. Adăugați lichiorul de portocale și puneți iarăși tigaia pe foc. Aveți grijă, deoarece amestecul se poate aprinde.
Cea mai bună salată de vară: chiar și cei cărora nu le place varza, o vor adora
Înmuiați clătitele, pe rând, în acest amestec de zahăr, unt și lichior. Împăturiți clătitele în sferturi sau rulați-le și turnați peste ele siropul rămas. Serviți clătitele cu câteva linguri de înghețată de vanilie sau orice alt topping dulce la alegere. Poftă bună!
De astăzi nu mai este nevoie să mergi la supermarket pentru a cumpăra Nutella. O poți prepara chiar acasă la tine.
Pasta de ciocolată a apărut după cel de-al Doilea Război Mondial. În 1946, proprietarul unei brutării din orașul italian Alba, Pietro Ferrero, a produs un lot de pastă de ciocolată sub formă de batoane învelite în folie.
Pentru a economisi din alimente și ciocolată scumpă, a folosit alune de pădure. În 1951, o versiune a produsului a apărut sub numele de Supercremă. Ulterior, 12 ani mai târziu, fiul lui Ferrero a schimbat rețeta și deja în 1964 a apărut pe rafturi în borcane de sticlă ciocolata Nutella.
Dovlecei prăjiți în pesmet: o mâncare gustoasă, preferată în timpul verii
Acum, pasta de ciocolată este vândută în 75 de țări ale lumii, iar, anual, sunt produse 179 de mii de tone de desert. În ciuda disponibilității produsului pe piață, mulți bucătari încearcă să reproducă gustul delicatesei referate în bucătăria proprie, folosind doar produse sănătoase, fără stabilizatori nocivi.
Puteți pregăti Nutella acasă nu doar cu alune, ci și cu orice alte nuci, important este să le măcinați bine.
Ingrediente:
1,5 pahar de nuci uscate,
1 pahar de zahăr,
1 pahar de lapte
2 linguri cacao,
2 linguri de unt.
Prăjiți nucile într-o tigaie uscată, pentru ca ciocolată să aibă o aromă plăcută. Măcinați nucile într-un blender.
Puneți toate ingredientele deodată într-o cratiță cu fund gros: nucile, zahărul, cacao, laptele și untul. Se amestecă bine și se pun pe aragaz, la foc mic.
Roșii pane la cuptor: se fac ușor și vă puteți bucura rapid de gustul lor grozav
Aduceți amestecul la fierbere, amestecând continuu. Gătiți aproximativ 10 minute. În acest timp, compoziția se va îngroșa. Dacă doriți ca Nutella de casă să fie mai groasă, fierbeți-o până la consistența dorită.
Omletă toscană pentru micul dejun: secretul sosului care îi dă un gust deosebit
Turnați crema răcită într-un borcan și păstrați-l la frigider. Nutella de casă cu nuci poate fi întinsă pe pâine prăjită, folosită ca umplutură pentru clătite, vafe, brioșe și cornuri. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu