Dintre toate tipurile de oameni, a avea de-a face cu oameni mai puțin inteligenți este de departe cel mai dificil. Te poate afecta și îți poate răpi propria liniște sufletească.
Pentru a te proteja de astfel de oameni, trebuie să știi să-i recunoști la timp, potrivit Herway. Dacă un om are un nivel redus de inteligență, oricât ar încerca să o ascundă nu va reuși. Există două tipuri de oameni mai puțin inteligenți: cei care se luptă cu nesiguranța și cei egoiști, care au o imagine de sine foarte crescută și arogantă.
Primul grup are adesea probleme de stimă de sine, ceea ce îi face să se submineze. Ei sunt conștienți de IQ-ul lor scăzut, dar, în capul lor, li se pare că sunt cei mai mari idioți din lume, iar acest lucru afectează în mare măsură aproape toate domeniile vieții lor.
Pe de altă parte, cei egoiști au o imagine de sine greșită, incredibil de nerealistă, făcându-i să fie excesiv de mândri de ei înșiși. Oamenii inteligenți se află undeva la mijloc. Nivelul lor de conștiință de sine este foarte ridicat, își cunosc valoarea și nu permit nimănui să o submineze, potrivit Shtiu. Cu toate acestea, sunt mândri de ei, dar au întotdeauna o părere realistă despre posibilitățile lor.
Pot fi sau nu de acord cu acțiunile lor, dar își vor păstra întotdeauna opiniile pentru ei înșiși. Spre deosebire de ei, oamenii mai puțin inteligenți îi critică mereu pe toți cei din jurul lor și pretind că sunt mai deștepți decât toți ceilalți. Potrivit psihoanalistului Carl Jung, "gândirea este dificilă, de aceea majoritatea oamenilor judecă”
Vocabularul deficitar este unul dintre cele mai evidente semne ale unei inteligențe reduse. Unii oameni pot folosi un vocabular simplu atunci când vorbesc cu anumite persoane, dar dacă într-adevăr au un vocabular inadecvat și au probleme în a înțelege alte persoane, este un semn clar al unui nivel scăzut de inteligență.
Nu este vorba de faptul că nu vor să o facă. Doar că mintea lor se supraîncarcă foarte repede, iar gândurile lor rătăcesc în altă parte. Pur și simplu îi ignoră pe ceilalți și se gândesc la altceva.
Abilitățile lor de ascultare (de fapt, lipsa lor de abilități de ascultare) sunt unul dintre principalele motive pentru care oamenii mai puțin inteligenți se luptă să mențină relații sănătoase cu alte persoane.
Dacă ai oameni mai puțin inteligenți în preajmă, cu slabe abilități de comunicare verbală, aceștia stau prost și la comunicarea non-verbală. Semnalele lor non-verbale sunt confuze și tensionate.
Nu sunt capabili să mențină contactul vizual cu o altă persoană, au mișcări rapide, iar gesturile mâinilor lor sunt cam peste tot în timp ce încearcă să explice ceva.
Toate acestea se datorează faptului că, în adâncul sufletului, sunt conștienți de defectele și neputințele lor. Și totul se reflectă în semnalele lor nonverbale super confuze și în limbajul corporal vag.
Ei spun întotdeauna primul lucru care le vine în minte, fără să se gândească deloc la el. Îi rănesc pe cei dragi și pe ceilalți oameni din jurul lor fără să fie conștienți de asta. Este probabil unul dintre lucrurile care ne frustrează cel mai mult la oamenii mai puțin ineligenți.
Adevărul este că persoanele cu un IQ scăzut nu au o personalitate proprie. De aceea sunt atât de ușor de influențat. De asemenea, acest lucru îi face slabi și o pradă ușoară pentru ca alții să îi influențeze sau să îi manipuleze pentru a face ceva.
Ei nu au capacitatea de a recunoaște aceste manipulări și, din păcate, cad în plasa lor aproape de fiecare dată.
Oamenii inteligenți știu că cea mai bună metodă de a face față oamenilor mai puțin inteligenți este să îi evite sau, cel puțin, să se distanțeze de ei pe cât posibil.
Iată câteva metode care ajută în a le face față.
Să știi când să te retragi dintr-o luptă este unul dintre cele mai mari semne de inteligență, mai ales atunci când lupta este nerezonabilă și complet inutilă. Atunci când o persoană cu un IQ scăzut încearcă să te implice într-o luptă, trebuie să reziști tentației și să o ignori. A te coborî la nivelul lor nu va face decât să te facă să pari mai puțin intelgent, acesta fiind ultimul lucru pe care îl vrei.
Mai mult decât atât, fiind diferiți, avem concepții diferite, chiar dacă unele îți par greșite, nu e treaba ta să le corectezi. Este în regulă să discuți cu cineva și poate să încerci să-i explici de ce punctele de vedere sau opiniile sale sunt greșite, dar ar trebui să știi și când este timpul să te retragi.
Indiferent cât de mult încerci să le explici, unii oameni pur și simplu nu vor înțelege. Te va costa doar sănătatea ta psihică, iar cealaltă persoană va continua să își trăiască viața cu opinii și puncte de vedere greșite. Prin urmare, nu face pe deșteptul cu ei.
Atunci când le vorbești, concentrează-te pe folosirea unor cuvinte simple. Încearcă să îți adaptezi vocabularul la nivelul lor de inteligență, astfel încât să nu fii nevoit să pierzi timp explicând termeni pe care nu îi înțeleg.
Unii oameni folosesc gesturile mâinilor atunci când explică ceva altcuiva, dar s-ar putea ca aceștia să fie distrase de ele și, în acest caz, cu siguranță nu vor înțelege niciun cuvânt din ceea ce spui.
Dacă alegi să îi ajuți, încearcă să le explici unde și de ce greșesc. Cu toate acestea, fă-o frumos, fără a-i insulta sau țipa la ei. Modul în care îi tratezi pe ceilalți este ceea ce contează cel mai mult.
De aceea, indiferent cât de mult te enervează, trebuie să îți controlezi temperamentul și să încerci să rămâi calm.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu