Iaurt grecesc, făcut în casă dintr-un borcan de iaurt simplu. Urmați acești pași și bucurați-vă de rezultat

Iaurt grecesc, făcut în casă dintr-un borcan de iaurt simplu. Urmați acești pași și bucurați-vă de rezultat. Sursa - pixabay.com
Iaurt grecesc, făcut în casă dintr-un borcan de iaurt simplu. Urmați acești pași și bucurați-vă de rezultat. Sursa - pixabay.com

Știți că puteți face iaurt grecesc acasă? Este mai ieftin și mai natural. 

În plus, aveți nevoie doar de cateva ingrediente. Iaurtul grecesc este un aliment sănătos și autentic, care se deosebește de iaurtul obișnuit prin gustul mai acrișor și textura mai compactă și densă, perfectă pentru potolirea senzației de foame. De fapt, iaurtul grecesc este perfect pentru cei care urmează o dietă echilibrată.


Budinca de ciocolată din doar 3 ingrediente, fără gelatină și zahăr

Odată preparat acasă, puteți consuma iaurtul grecesc, la micul dejun, cu fructe sau ca un acompaniament la mâncărurile sărate.

Ingredientele de care aveți nevoie:

1 borcan de iaurt natural,

1 litru de lapte integral,

1 oală mare,

1 lingură,

1 pătură,

niște borcane de sticlă cu capac.

 

Modul de praparare

 

Pentru preparare, identificați, în primul rând, un loc cald și întunecat unde veți pune iaurtul ca să se odihnească și apoi asigurați-vă că toate uneltele sunt curate și nu vor contamina iaurtul cu microbi.

Primul pas este să puneți laptele la fiert. Laptele se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute, apoi se lasă la răcit 30 de minute. De fapt, temperatura ideală pe care trebuie să o atingă laptele este de 40 de grade.

Nu mai aruncați cojile de ceapă: le puteți folosi pentru a da aromă bucatelor 

Adunați stratul de smântână, care s-a format la suprafața laptelui. Diluați iaurtul cu două linguri de lapte cald, înainte de a-l turna în oală, amestecând cu grijă.

Se toarnă iaurtul în borcanele de sticlă, care se închid bine cu capace. Înveliți borcanele într-o pătură și lăsați-le la căldură și întuneric, timp de 6-10 ore, timpul necesar fermentației. 

După 10 ore, iaurtul grecesc va fi gata și îl puteți păstra la frigider până la o săptămână. Poftă bună!

Vezi și.

 

Desert din cafea, gata în 4 minute: fără frișcă și fără gelatină

Desertul de cafea se prepară ușor, pe bază de apă cu gheață și cafea. Desertul se servește cu înghețată sau lapte călduț și se prepara fără a folosi frișcă și gelatină.

Ingrediente:

cafea instant - 20 grame;

apă cu gheață - 200 ml;

zahăr - 100 grame;

zahăr vanilat - 10 grame.

Rețeta, pas cu pas

Turnați 200 ml de apă cu gheață într-un vas adânc. Adăugați 20 de grame de cafea instant. Completați cu zahăr și zahăr vanilat. Bateți totul cu un mixer la viteză medie.


Clătite ușoare, preparate după rețeta  „Trei pahare”. Un desert incredibil de gustos

Spuma va începe, imediat, să se formeze.  Trebuie să mixați până când spuma este fermă, aproximativ 4 minute. Crema gata preparată poate fi păstrată în frigider.

Poate fi servită nu doar ca desert independent, ci și folosită pentru a face prăjituri și produse de patiserie mai complexe. 

Vezi și:

 

Brioșe, gata în câteva minute! Sunt atât de bune, încât nu va rămâne nimic pe masă

Ai gustat vreodată brioșe super moi de vanilie? Iată o rețetă minunată! Prepararea acestor brioșe va fi rapidă și ușoară și veți dori să le mâncați în fiecare zi. Aceste dulciuri vor fi iubite de toată lumea. Sunt perfecte de savurat la micul dejun, dar și în alte momente ale zilei.

Aluatul se poate face folosind următoarele ingrediente:

240 grame de făină,

125 ml ulei,

10 grame praf de copt,

1 linguriță de extract de vanilie,

3 ouă,

125 ml lapte,

½ linguriță de sare,

125 de grame de zahăr.

Procedura de preparare

Spargeți ouăle într-un bol și mixați-le cu un mixer electric, împreună cu zahărul. După ce obțineți o consistență netedă, adăugați uleiul, laptele, extractul de vanilie și amestecați cu un tel.

Apoi cerneți făina, praful de copt și sarea. După ce le-ați cernut, adăugați pulberile în amestecul de ouă.

Fără smântână, fără zahăr, fără lapte! Înghețata recomandată de nutriționiști are doar 60 de calorii pe porție

Uniformizați totul cu mixerul până obțineți un aluat fără cocoloașe și omogen. Pregătiți formele de brioșe și ungeți-le cu puțin ulei. Turnați aluatul în formele de brioșe, având grijă să le umpleți trei sferturi.

Brioșele se coc circa 20 de minute la o temperatura de 180 de grade. Când dulciurile sunt gata, scoteți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei. Vor fi foarte moi și parfumate.

Omletă de vinete: o pregătești în cel mai scurt timp și este delicioasă

Aceste mici delicii se pretează la mai multe ocazii. Savurați-le după cină sau după prânz, dar și ca gustare.Dacă sunt asociate cu ceai sau cafea, sunt cu adevărat formidabile. Sunteți gata să le gustați? Aroma lor va depăși cu mult așteptările dumneavoastră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel