Pregătirea unei maioneze fără ou este la fel de simplă ca cea tradițională. Are aceeași textură și practic aceeași aromă, fiind o alternativă bună pentru multe rețete de vară.
250 ml de ulei de floarea soarelui
125 ml de lapte
1 lingură de lămâie sau oțet
Jumătate de linguriță de sare
Punem laptele în blender și turnăm uleiul deasupra. Adăugați vârful de sare. Exact ca în cazul maionezei tradiţionale, am pus brațul blenderului în fundul paharului și am început să batem la putere maximă fără să-l mișcăm. Când amestecul este mai compact, mutăm brațul blenderului de sus în jos până când obținem o textură precum cea a maionezei.
Adăugați lingura de lămâie sau oțet și bateți încă un pic pentru a se amesteca bine. Punem maioneza într-un bol, o acoperim și o lăsăm la frigider.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News