Cum să faci maioneză fără ou. Reţetă ideală pentru vară

Pregătirea unei maioneze fără ou este la fel de simplă ca cea tradițională.  Are aceeași textură și practic aceeași aromă, fiind o alternativă bună pentru multe rețete de vară.

Ingrediente

250 ml de ulei de floarea soarelui

125 ml de lapte

1 lingură de lămâie sau oțet

Jumătate de linguriță de sare

Mod de preparare

Punem laptele în blender și turnăm uleiul deasupra. Adăugați vârful de sare. Exact ca în cazul maionezei tradiţionale, am pus brațul blenderului în fundul paharului și am început să batem la putere maximă fără să-l mișcăm. Când amestecul este mai compact, mutăm brațul blenderului de sus în jos până când obținem o textură precum cea a maionezei.

Adăugați lingura de lămâie sau oțet și bateți încă un pic pentru a se amesteca bine. Punem maioneza într-un bol, o acoperim și o lăsăm la frigider. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel