Răcitura de porc este nelipsită de pe masa de Crăciun. Vă prezentăm o reţetă simplă, pe care orice gospodină o poate face.
Carne cu şorici de pe picioarele porcului
Usturoi
Piper boabe
Foi de dafin
Se alege carnea cu șorici de pe picioarele porcului, se spală bine şi se pune la fiert. Atenţie la cantitatea de apă. Aceasta trebuie să fie suficientă încă de la început, deoarece în timpul fierberii nu mai avem voie sa completam cu altă cantitate de apa. Se spumuieşte, apoi se pun contimente: piper boabe, dafin. Se fierb până când cade carnea după oase.
Se lasă să se răcească, se aleg oasele şi se strecoară. Zeama se mai lasă să se răcească, apoi adăugăm în ea usturoi pisat după care se vântură. Se pune carnea în diferite boluri, apoi se pune zeama peste ea. Se dă la rece pentru a se închega.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu