Cum să faci ulei de migdale acasă, un remediu minune pentru piele și păr

Cum să faci ulei de migdale acasă, un remediu minune pentru piele și păr. Sursa - Pexels
Cum să faci ulei de migdale acasă, un remediu minune pentru piele și păr. Sursa - Pexels

Uleiul de migdale este un produs minune nu doar pentru piele, ci și pentru inimă. Este unul dintre cele mai bogate uleiuri esențiale în nutrienți, vitamine și minerale. Acest ulei este extras din două tipuri de migdale, iar cel mai bun ulei este cel din migdale dulci.

Uleiul de migdale scade colesterolul, hrănește pielea uscată și este un remediu împotriva bolilor cardiovasculare și a diabetului. Dar cum pregătim acasă acest ulei magic? Acest lucru este mai simplu decât ați putea crede.

Frecați o bucățică de usturoi pe piele: ceea ce se întâmplă este uimitor

Ingrediente:

2 pahare de migdale nedecojite,

1-2 linguri ulei de măsline.

Mod de preparare:  Pune migdalele uscate și proaspete într-un robot de bucătărie. Mai întâi setăm robotul la viteză mică, astfel încât migdalele să fie mărunțite încet și cu grijă.

Amestecă ulei de cocos cu miere și avocado. Aplică masca pe păr și bucură-te de rezultat: un truc secret cu efect imediat

Odată ce migdalele sunt tocate, măriți viteza robotului și, când ați obținut o pastă din migdale, adăugați uleiul de măsline. Lăsați robotul să funcționeze încă 5 minute. După ce l-ați oprit, scurgeți uleiul astfel încât să se separe de particulele de migdale. Uleiul este gata și trebuie păstrat într-un borcan ermetic. 

BONUS. Amestecă suc de lămâie cu două linguri de miere și aplică pe față: punctele negre vor dispărea fără urmă

 

Punctele negre apar cel mai frecvent pe pielea grasă, predispusă la acnee, dar pot apărea și pe toate celelalte tipuri de piele. Iată câteva metode de a pregăti măști de față împotriva punctelor negre.

Punctele negre sunt formate din grăsimea care se acumulează în interiorul foliculilor de păr. Această oxidare a sebumului devine închisă la culoare. Apar mai ales în zonele cu o prezență mai mare a glandelor sebacee, iar pe față tind să se manifeste pe așa-numita zonă T, adică pe nas, bărbie și frunte.

Pune o șuviță de păr într-un pahar cu apă: un test care îți spune cât de sănătoasă este podoaba capilară

Deși sunt mai frecvente pe tenul gras sau mixt, predispus la acnee, punctele negre pot apărea și pe pielea matură și uscată. Principala armă în combaterea punctelor negre este prevenirea apariției acestora. Este important să-ți păstrezi mereu pielea curată, să te hidratezi adecvat și să urmezi o dietă corectă, bogată în alimente vegetale.  De asemenea, puteți aplica diferite măști făcute în casă cu ingrediente naturale, scrie viversano.net.

Mască purificatoare cu lămâie și miere: Această mască este potrivită pentru tenul gras, predispus la acnee și  servește la menținerea tenului curat și la evitarea acumulării de sebum și, în consecință, la formarea punctelor negre. Lămâia purifică, în timp ce, mierea are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și vindecătoare.

Curăță dinții cu o coajă de banană: vor fi albi și strălucitori. La ce mai putem utiliza coaja acestui fruct delicios

Pentru această mască veți avea nevoie de 2 linguri de suc de lămâie 2 linguri de miere. Amestecă cele două linguri de suc de lămâie cu cele două linguri de miere. Vei obține o mască cu o consistență destul de lichidă, care trebuie aplicată cu ajutorul unui tampon de bumbac sau a unui burete, având grija sa nu te apropii prea mult de conturul ochilor. Se lasă să acționeze 15 minute și apoi se clătește cu apă călduță. Frecvența de utilizare variază în funcție de nevoile dumneavoastră. Este o mască care poate fi folosită și o dată pe săptămână.

Scapă de mătreață cu o rețetă naturală și ieftină: un scrub exfoliant, făcut în casă, îți este de ajutor

Masca scrub cu bicarbonat și miere exploatează calitățile purificatoare ale bicarbonatului, care acționează ca un scrub. Atenție:  bicarbonatul nu este un ingredient delicat, de aceea o atenție deosebită trebuie acordată în cazul pielii sensibile. În orice caz, nu-l folosiți prea des, maxim o dată pe luna.

Aveți nevoie de  2 linguri de bicarbonat de sodiu și o 1 lingură de miere. Se amestecă ingredientele și se aplică, cu o pensulă de machiaj pe pielea curățată, doar pe zona afectată de prezența punctelor negre. Se lasă să acționeze aproximativ zece minute și se clătește cu apă caldă. Dacă simțiți mâncărime sau arsuri, clătiți imediat. Această mască este potrivită pentru tenul gras.

Nu mai arunca cremele de față expirate. Iată ce poți face cu ele

Masca cu argilă, miere și ulei de jojoba previne punctele negre și le elimină. Argila absoarbe impuritățile pielii și strânge porii. Uleiul de jojoba ajută la reglarea producției de sebum și este foarte bogat în vitamina E.

Pentru a face această mască aveți nevoie de: 2 lingurițe de argilă (verde sau albă), 1 lingură de miere și câteva picături de ulei de jojoba. Amestecă toate ingredientele într-un bol.  Aplicați un strat ușor pe față și lăsați să acționeze aproximativ zece minute sau în orice caz până când argila s-a uscat.  

Masca trebuie clătită cu apă caldă. Este potrivit pentru toate tipurile de ten, deși este recomandată, în special, pentru tenul mixt și gras, predispus la acnee. Important este să o întindeți doar pe zonele afectate de punctele negre și/sau de acumularea de sebum.

Cauți un remediu pentru combaterea ridurilor? Deschide cămara sau frigiderul și prepară o mască eficientă

Pe de altă parte, cei cu tenul gras și predispus la acnee pot întinde masca  pe toată fața, evitând zona  ochilor. Argila verde este folosită pentru tenul sensibil. Datorită prezenței uleiului de jojoba, care are un efect antioxidant important, această mască este potrivită și pentru tenul matur. Se poate repetă o data pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel