Fie că vrem să pregătim piure, fie garnitură pentru o friptură, cartofii fierb cam în 20 de minute. Însă, datorită acestor trei metode simple, cartofii vor fierbe în doar șapte minute!
Metoda 1 - Unt
Curăță cartofii de coajă, taie-i și pune-i într-o cratiță cu apă împreună cu o bucățică de unt. Acesta va forma o peliculă la suprafața apei, care va menține temperatura înaltă în cratiță, iar cu ajutorul ei cartofii vor fierbe mult mai repede.
Metoda 2 – Cuptor cu microunde
Pune cartofii curățați și tăiați într-un vas special din sticlă, toarnă apă și bagă-l în cuptorul cu microunde pentru 7-10 minute, la puterea de 650W.
Metoda 3 – Cuptor cu microunde
Așază cartofii curățați și tăiați în manșon, toarnă apă, leagă bine capetele și dă manșonul la microunde pentru 7 minute, la puterea de 650W.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News