Cum să fierbi fasolea foarte repede? Încearcă acest truc, dezvăluit de bucătarii cu experiență

Cum să fierbi fasolea foarte repede. Încearcă acest truc, dezvăluit de bucătarii cu experiență. Sursa - Pexels
Cum să fierbi fasolea foarte repede. Încearcă acest truc, dezvăluit de bucătarii cu experiență. Sursa - Pexels

Uneori ne este poftă de o iahnie de fasole, dar nu avem mult timp la dispoziția ca să fierbem boabele. În primul rând fasolea necesită mai multă atenție. Nu numai că durează 1,5 ore pentru a o găti, dar trebuie, în prealabil, și înmuiată.

 

Desigur, unii vor opta pentru fasolea conservată, care este destul de potrivită pentru o cină. Alții preferă însă fasolea proaspăt preparată.  

Un turc, care ne ajută să fierbem fasolea uscată mai repede, a fost dezvăluit de un bucătar. Dar specialistul ne avertizează împotriva unei greșeli, pe care multă lume o face: în niciun caz nu trebuie să adăugăm sifon atunci când gătim fasole.

Ananas, copt cu scorțișoară. Servește desertul și vezi ce se întâmplă în câteva ore 

Șifonul catifelează fasolea, spun unii, dar, în același timp, îi distruge proprietățile benefice. În loc de șifon, bucătarul recomandă să folosim alge.

Pentru a petrece mai puțin de o oră fierbând fasolea, adăugați câteva foi de alge uscate în apă clocotită în timpul gătirii. Se fierbe fasolea cu algele până se înmoaie, iar la final se scot algele și se pun deoparte. Nu este necesar să sărați fasolea în timpul gătirii.


Clătite delicioase cu cartofi, dintr-un minim de ingrediente: fără ouă și fără făină

Iată deci cum să poți fierbe gătești fasole rapid, chiar și fără bicarbonat de sodiu. Desigur, pentru aceasta trebuie să aveți în casă alge uscate. 

 

Fasolea, zeci de beneficii

 

Fasolea este bogată în antioxidanți, fibre și proteine, fiind un alimente necesar pentru prevenirea mai multor boli. Fasolea face parte din familia leguminoaselor, este săracă în grăsimi și plină în nutrienți, vitamine și minerale.

Gătești ceva bun și lipsește un ingredient din cămară? Nu intra în panică, iată cu ce să-l înlocuiești

 

Poate fi consumată într-o varietate de rețete culinare, fiind bogată în fibre solubile și insolubile și conține cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele.  

Fasolea, împreună cu soia, este una dintre cele mai consumate leguminoase. Planta cultivată poate crește în înălțime până la 2 metri, cu multe păstăi pe tulpină, în care fasolele mari cresc din celule greu vizibile, semințe. Culoarea, dar și dimensiunea lor depinde de tipul de fasole.

Leguminoasa are un conținut ridicat de amidon, proteine, carbohidrați, amidon și vitamine, toate elementele nutritive de care organismul are nevoie pentru a funcționa în parametrii normali. Boabele de fasole sunt bogate în acizi diferiți, caroten, vitamine din grupa B, dar și zinc, cupru și potasiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel