Ela Crăciun vine în ajutorul proaspetelor mămici cu un manual de instrucțiuni pentru îngrijirea bebelușului.
Aflată la cel de-al treilea tiraj al cărţilor sale de succes, ,,9 luni fără griji” şi ,,12 luni fără griji”, Ela Crăciun e hotărâtă să schimbe mentalitatea multor mame şi oferă în noul său e-book ,,De la SOS Mama la ZEN Mama” un set de reguli şi alternative sănătoase pentru a face faţă celor mai mari provocări.
„Cred că și pentru mine, și pentru celelalte mămici, provocările sunt cam aceleași. Mai ales dacă ești la primul copil, nu știi la ce să te aștepți, totul te ia pe nepregătite. Cumva, tu îți faci în capul tău o viață ideală alături de bebelușul tău, și în momentul în care ți se pune în brațe, după ce îl naști, ai impresia că nu sții să faci absolut nimic, că nu ești o mamă bună, că nu vei fi o mamă bună. Toate aceste gânduri te macină. Dacă are febră, nu știi ce să-i faci, nu știi cum să-i pui scutecul astfel încât să fie ok, nu știi cum să-i dai să mănânce, nu știi dacă a mâncat suficient. Sunt atâtea necunoscute.
Pe lângă hormonii de după naștere, care știm foarte bine că există și ne dau viața peste cap, mai vin și aceste lucruri pe care nu știm să le facem așa cum am vrea noi. Pentru că lucrul acesta se întâmpla doar în capul nostru. Fiecare are instinctul de mamă, fiecare știe să se descurce, niciun copil nu rămâne nehrănit, nedormit, nebăgat în seamă de mama lui. Dar noi ne facem foarte multe griji.
Am încercat să vin în ajutorul mămicilor cu acest manual. Să știe, pas cu pas, ce fac atunci când vin de la maternitate. Ca să nu ne trezim că nu avem o rutină de somn, că nu avem o rutină de masă. Sunt câteva video-uri pe care le-am pregătit pentru tinerele mămici, ca să și vadă cum îl înfășăm, care sunt pozițiile pentru a scoate aerul din burtică, cum îl punem la somn, care ar trebui să fie rutina corectă de somn. Totodată, abordăm și partea noastră psihologică”, a declarat Ela Crăciun pentru Spectacola.
Manualul de instrucţiuni creat de Ela cuprinde informaţii obţinute de la specialişti în domeniu, în frunte cu medicul primar neonatolog Dr. Alina Ilici, medicul specialist pediatru Dr. Irina Antonescu şi medicul specialist dermato-venerolog Dr. Gabriel Balcangiu, iar echipei care a contribuit la furnizarea unor preţioase informaţii i se adaugă şi asistent-şef Neonatologie Adriana Florică, precum şi psihoterapeutul Ana Maria Paveluc.
„Este ca mersul pe bicicletă. Până nu-l exersezi, ai impresia că este foarte ușor să mergi și să să-ți fie ușor să înveți. Dar până nu exersezi, până nu cazi de câteva ori, până nu prinzi ritmul, îți este greu. Așa este și cu bebelușul. Până nu te înveți cu el, până nu se face o rutină împreună, mamei îi este greu”, ne-a explicat prezentatoarea TV.
Citiți continuarea pe Spectacola.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci