Cum să folosești aerul condiționat pentru a consuma mai puțină energie. Iată 8 moduri pentru a face economie la factură în această vară

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Îți este teamă să pornesti aerul conditionat din cauza facturilor de energie electrică care ar putea fi mult prea mari? Iată 8 moduri eficiente de care să ții cont în această vară pentru a face economie.

„Este esențial să folosim cum trebuie aerul condiționat pentru a face față cu succes tranziției energetice. Am pregătit un ghid de bune practici pentru instalarea și utilizarea echipamentelor de aer condiționat pentru a menține performanța optimă, a maximiza eficiența, a reduce costurile la factura de energie electrică și a prelungi durata de viață a aerului condiționat, în timp ce ne confruntăm cu canicula și ducem o luptă împotriva schimbărilor climatice”, explică Tomás”, spune Marta Tomás, directorul Energii Regenerabile la Eurofred, un magazin online de produse pentru aer condiționat, notează 20minutos.es.

Cum folosești aerul condiționat pentru a face economie la factura de energie 

  1. Citiți instrucțiunile producătorului. Informați-vă asupra caracteristicilor tehnice ale echipamentului dumneavoastră. Dacă aveți dubii, consultați producătorul sau un profesionist pentru a vă sfătui.
  2. Alegeți echipamente cu un rating energetic ridicat. Sistemele de aer condiționat au certificat de eficiență în conformitate cu standardele stabilite de Comisia Europeană. Țineți cont de acest lucru pentru a instala un sistem care să asigure eficiență maximă.
  3. Alegeți aerul condiționat potrivit. Ascultați sfatul experților care vă oferă o soluție personalizată pentru a asigura cel mai mic consum de energie și a economisi la factura de energie electrică.
  4. Evitați pornirea și oprirea echipamentului. Pornirea și oprirea constantă a aerului condiționat generează creșteri ale consumului de energie care cresc costul facturii. Nu uitați să instalați echipamente cu tehnologie inverter, capabile să mențină temperatura programată astfel încât consumul de energie al aerului condiționat să fie stabil.
  5. Alegeți temperaturi intermediare. Reglați termostatul la temperatura ambiantă exterioară, astfel încât echipamentul să nu se suprasolicite și să poată funcționa cu un consum eficient. Vă sugerăm să setați temperatura vara cu minim 27 °C și iarna cu maxim 19 °C.
  6. Curățați filtrele în mod regulat. Nu uitați să curățați sau să reînnoiți filtrele echipamentului dumneavoastră de aer condiționat la sfârșitul fiecărei veri și ierni. Asigurați-vă că faceți asta cel puțin o dată pe an pentru a menține performanța optimă a aerului condiționat și capacitatea sa de a filtra particulele din aer.
  7. Efectuați întreținerea periodică. Prelungiți durata de viață a echipamentului dumneavoastră și păstrați-i starea optimă datorită întreținerii preventive periodice. Vă recomandăm să o faceți înainte de fiecare sezon de utilizare, adică înainte de vară și iarnă.
  8. Reparați întotdeauna aparatul cu profesioniști. Amintiți-vă că echipamentul dumneavoastră de aer condiționat are componente și mecanisme specifice. În cazul unei defecțiuni, contactați un profesionist pentru a efectua reparația.

VEZI ȘI: Cum economisești energie electrică vara. 5 trucuri care te vor ajuta să reduci facturile, fără să mori de cald în casă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel