Clătitele sunt consumate, deseori, la micul dejun. Fiecare gospodină cunoaște secretele pregătirii clătitelor.
Doar cu câteva recomandări poți face clătitele cu adevărat perfecte și delicioase. Astfel de clătite nu se vor rupe într-o tigaie și vor arăta apetisant. Au și o textură moale.
Îți spunem ce secrete trebuie să știi ca să gătești clătitele perfecte.
Aluatul pentru clătite trebuie făcut cu apă fierbinte cu un praf de sare. Textura aluatului se va dovedi a fi fără cocoloașe. De asemenea, este important să menții proporțiile de zahăr și sare, indicate în rețetă. Dacă exagerezi cu zahărul, clătitele vor deveni prea tari. Dacă exagerezi cu sarea, clătitele nu se vor rumeni.
Curăță un cartof crud în 5 secunde: trucul genial al bucătarilor pentru a economisi timp
Înainte de a începe să gătești clătite, este important să tratezi tigaia cu sare. Pune sare în tigaie, apoi freac-o cu un șervețel. Acest lucru va preveni lipirea clătitelor.
Clătitele gata pot fi puse în altă tigaie călduță. Dacă aluatul este prea lichid, clătitele încep să se rupă. În acest caz, merită să adaugi un ou și puțină făină.
Clătitele pot fi păstrate în frigider. A doua zi, fiecare clătită poate fi stropită cu zahăr pudră și rulată. Apoi, trimite clătitele în cuptor pentru a le încălzi puțin.
Vrei să pregătești copiilor o gustare gustoasă, sănătoasă și cu foarte puține calorii? Iată rețeta pentru clătite cu mere, care sunt gata în doar 5 minute.
Pentru a găti clătite cu mere, vei avea nevoie de:
200 de grame de făină,
150 ml lapte,
8 grame de praf de copt (aproximativ o jumătate de plic),
2 mere,
1 ou întreg,
zahar după gust,
puțin unt,
un strop de ulei de măsline.
Într-un bol, sparge oul, toarnă tot laptele și amestecă. Pune praful de copt, făina și zahărul în alt bol și amestecă bine. Transferă alimentele sub formă de pulbere în bolul cu ou și lapte și amestecă.
Chiftele moi și ușoare ca o pană. Înlocuiește ouăle cu un ingredient din cămară
Merele se spală. Unul se dă prin răzătoarea grosieră și se adaugă în aluatul care trebuie să se odihnească în frigider pentru aproximativ zece minute.
Al doilea măr se taie felii, care se călesc într-o tigaie cu puțin unt. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă în aluat.
Toarnă un strop de ulei într-o tigaie curată, așteaptă să se încălzească puțin și pune câte o lingură de aluat creând cercuri.
Pește la cuptor cu legume: o rețetă simplă pentru un preparat sănătos
Gătește clătitele pentru câteva minute, răsturnându-le pe cealaltă parte când sunt aurii. Clătitele sunt gata. Le poți servi cu puțină miere, cu puțin zahăr pudră sau dulceață fără zahăr. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu