Foarte multe gospdine gătesc în mod greşit orezul. Vă prezentăm câteva dintre cele mai frecvente greşeli pe care le fac majoritatea bucătăreselor.
Foloseşti vasul greşit
Orezul se găteşte întotdeauna într-un vas cu fund gros. Ar fi o idee bună să investești într-un astfel de vas, deoarece îl poți folosi la prepararea mai multor feluri de mâncare.
Greşeşti cantităţile
Folosiți 240 de mililitri de apă la 175 până la 185 de grame de orez. Gătești orez brun? Folosiți 300 de mililitri de apă la 175 până la 185 de grame de orez.
Găteşti orezul fără să-l speli
Orezul conține foarte mult amidon, motiv pentru care acesta poate face foarte multă spumă atunci când îl gătiţi. Este indicat să-l spălați, pentru a scăpa de amidon în exces.
Uitaţi să puneţi sare
Ca și în cazul pastelor, ar trebui să adăugați sare atunci când gătiți orez. Acest lucru va împiedica orezul să fie moale. Adăugaţi un vârf de linguriţă de sare la 180 de grame de orez.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu