Peștele este unul dintre cele mai delicate alimente. Orice greşeală poate strica mâncarea pe care o pregăteşti. Iată care sunt cele mai frecvente trei greşeli pe care le fac majoritatea gospodinelor.
Gatiți peștele imediat după ce îl scoateţi din frigider
Este o greșeală pe care o facem adesea. Ca și în cazul cărnii, peștele trebuie să stea o perioadă la temperatura camerei. Dacă nu facem acest lucru, datorită schimbării de temperatură riscăm ca peştele să rămână crud la interior. După ce scoatem peştele din frigider este indicat să-l lăsăm 15 minute pe o cârpă.
Nu uscați peștele înainte
Este important să uscăm peștele după spălare. În acest fel, peştele va fi gătit mai bine.
Aruncați capul, pielea și coloana vertebrală
Mulți oameni aruncă capul și oasele peștelui, lucru care, în practică, poate însemna risipirea a până la 70% din acesta. Acestea sunt părți din pește care dau aromă mâncărurilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News