Este tare, are un miros specific și este amar - probabil, acestea sunt asocierile pe care majoritatea oamenilor le au când se gândesc la ficatul de porc.
Dar este total greșit, deoarece ficatul poate fi foarte gustos, dacă este preparat corect. Vom avea nevoie doar de ceapă și de ficat.
Ingrediente:
ficat (carne de porc) - 1 kg,
ceapa - 3 bucăți,
bicarbonat - 1 linguriță,
sare - 1 linguriță,
zahăr - 1 linguriță,
ulei - pentru prăjit.
Tăiați ficatul în bucăți mici, iar ceapa în rondele. Prăjiți ceapa, în ulei, într-o tigaie bine încălzită până se rumenește. Nu adăugați sare și piper în timpul prăjirii. Faceți asta când o veți lua de pe foc.
Cartofi noi, în sos de smântână, cu mărar și usturoi: o rețetă sățioasă și savuroasă
Adăugați zahăr, sare și bicarbonat în ficat și amestecați bine. Se prăjește pe ambele părți. Ficatul se pune pe o farfurie, iar deasupra se adaugă ceapa prăjită. Lăsați câteva minute, apoi serviți pe masă. Ficatul va fi foarte moale și suculent. Poftă bună!
O rețetă minunată pentru micul dejun este omleta toscană, care se prepară un pic mai mult ca și timp, dar rezultatul îți va depăși așteptările.
Întregul secret al acestei rețete este să fierbeți sosul de roșii și ceapă cel puțin o jumătate de oră înainte de a adăuga ouăle. Completați micul dejun cu pâine prăjită și o ceașcă de cafea neagră aromată.
Ingrediente:
ouă de pui - 6 bucăți,
roșii cherry - 600 grame,
ceapă - 1 bucată,
ulei vegetal - 3 linguri,
sare și piper negru măcinat după gust.
Curățați și tăiați ceapa cubulețe. Tăiați roșiile în două. Dacă nu folosiți roșii cherry, puteți lua roșii obișnuite, pe care trebuie să le tăiați cubulețe. Încingeți uleiul de măsline, la foc mediu, într-o tigaie antiaderentă.
Dovlecei prăjiți în pesmet: o mâncare gustoasă, preferată în timpul verii
Adăugați ceapa și gătiți-o aproximativ 6 minute, până când începe să devină aurie. Adăugați roșiile și fierbeți la foc foarte mic până când lichidul se va evapora, aproximativ 30-40 de minute.
Avocado umplut cu ton: nu ai mâncat niciodată ceva mai bun
Bateți bine ouăle într-un castron. Adăugați puțină sare și piper. Puneți ouăle peste amestecul de roșii și ceapă și prăjiți-le la foc mic, amestecând continuu. După trei minute, omleta toscană este gata. Poftă bună!
Dovlecelul este o legumă versatilă care poate fi folosită în orice: de la supe și salate, la plăcinte delicioase. Iată o rețetă ieftină și destul de neobișnuită pentru o gustare ușoară de vară.
Ingrediente:
dovlecel - 550 grame,
făină - 3 linguri,
sare - 0,5 linguriță
smântână - 1 lingură,
ou - 3 bucăți.
Omletă înaltă și pufoasă: adaugă acest ingredient și micul dejun e gata
Pentru umplutură:
brânză de vaci procesată - 3 linguri,
maioneză sau smântână - după gust,
usturoi - 2 căței,
roșii - 2 bucăți.
Dovlecelul se dă prin răzătoare, se adaugă sare, se amesteca bine și se lasă 5 minute. După aceea, trebuie să stoarceți excesul de lichid din dovlecel.
Se adaugă ouăle, smântâna și făina. Se amestecă totul până la omogenizare.
Cartofi delicioși, gătiți în cuptorul cu microunde: rapid, ușor și ieftin
Compoziția obținută se pune pe o tavă, acoperită cu pergament și se coace 15 minute la o temperatură de 200 de grade.
Între timp, pregătiți crema: dați pe răzătoare brânza, tocați usturoiul, adăugați maioneză sau smântână. Cu această cremă, ungem blatul din dovlecei, iar deasupra așezăm feliile de roșii și rulăm o ruladă.
Rulada trebuie învelită în folie alimentară și lăsată la frigider pentru 1 oră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu