Dacă vrei să gătești orezul perfect pufos, atunci trebuie să-l faci într-un ceaun mai mare.
Dacă orezul se lipește adesea în timpul gătitului, atunci este timpul să înveți cum să gătești corect cerealele.
Orezul trebuie spălat bine și pus într-o cratiță. Apoi adaugă peste orezul spălat apă fiartă (apa ar trebui să fie de cel puțin două ori mai mult decât orezul). Cratița se pune pe foc și orezul se fierbe nu mai mult de 4 minute.
Aceste alimente trebuie consumate zilnic: îți vor îmbunătăți memoria și concentrarea
După aceea, toartă apa cu orez într-un ceaun mai mare și fierbe, sub capac, încă 12 minute. Nu trebuie să amesteci orezul. Abia la sfârșitul gătitului, orezul trebuie amestecat.
Cerealele vor deveni sfărâmicioase dacă sunt gătite în ceaun. În mod similar, poți încerca să gătești și pilaf. Cu siguranță, ai auzit că mâncarea, preparată în ceaun, este incredibil de gustoasă.
În bucătărie, puteți crea diferite bucate delicioase. Un fel de mâncare, pe care cu siguranță, nu l-ați preparat până acum sunt ardeii umpluți în stil lasagna.
Ardei umpluți în stil lasagna. Ingrediente:
3 ardei roșii mari,
200 grame foi de lasagna,
450 grame spanac frunze congelate,
20 grame roșii uscate (tocate).
Ingrediente pentru sosul Bechamel:
300 grame nuci caju,
80 ml ulei vegetal,
4 linguri sare,
1 praf nucșoară rasă,
30 grame făină,
2 linguri de pastă miso.
Se spală ardeii și se scot cotoarele și semințele. Fierbeți foile de lasagna în apă cu sare până când sunt ușor moi și maleabile. Clătiți-le cu apă rece și tăiați-le bucăți pentru a intra perfect în interiorul ardeilor.
Mâncare rapidă din cartofi: avem nevoie de două ouă și puțin pesmet și cina este gata
Pentru sosul bechamel vegan: fierbeți 350 ml apă și amestecați nucile caju, uleiul, nucșoara, făina și pasta miso. Se trece spanacul prin apă clocotită, se condimentează cu sare și piper. Umpleți ardeii, mai întâi, cu o bucată de lasagna, niște spanac, apoi roșii uscate, apoi un strat de bechamel, apoi iarăși o foaie de lasagna.
Continuați să stratificați până când ardeii sunt umpluți. Aceștia se coc într-un cuptor, într-un vas termorezistent, la 180 grade, circa 35-45 de minute. Se decorează cu nuci de pin, rucola și busuioc și se servesc pe masă. Poftă bună!
Pulpele de pui cu sos din brânză feta este o mâncare atât de bună încât vei vrea să o gătești mereu.
Acest fel de mâncare se prepară foarte simplu și rapid și este incredibil de gustos și sățios. Necesită cele mai simple ingrediente, din care puteți face o cină pentru întreaga familie, în doar 20 de minute.
Pentru gătit veți avea nevoie de:
brânză feta,
roșii cherry,
ceapă,
pulpe de pui,
ulei de măsline,
condimente după gust.
Cantitatea de produse poate fi ajustată în funcție de preferințele de gust: cineva va dori să adauge mai multă carne, iar cuiva îi va plăcea brânza feta coptă cu multe roșii.
Se toarnă ulei de măsline pe fundul formei de copt. Puneți brânza feta în mijloc. Tăiați ceapa felii, iar pulpele de pui în bucăți mici.
Aranjați ceapa, puiul și roșiile în jurul brânzei. Dacă doriți, puteți adăuga puțin rozmarin și ardei iute.
Coaja de lămâie și ardeiul murat picant vor face mâncarea mai delicioasă și mai aromată. La final, adăugați puțin ienibahar și ulei de măsline și amestecați ingredientele.
Dați vasul într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade. Mâncarea gata se servește cu pâine proaspătă, care este delicioasă, dacă este înmuiată în brânză feta coptă.
Sau mai există o variantă: folosiți ca brânză feta coptă cu legume pentru paste. Scoateți carnea și îndepărtați coaja de pe roșii, combinați produsele până la o consistență uniformă cu un blender și adăugați-le în pastele fierte. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu