Orice gospodină trebuie să ştie să gătească corect orezul. În caz contrar, acesta se va lipi iar cina ta va fi distrusă. Vă prezentăm trei lucruri pe care orice gospodină trebuie să le ştie.
Alegeți soiul corect pentru fiecare rețetă
Nu este același să prepari un orez cu bulion, o paella sau un orez în stil indian. Fiecare reţetă trebuie preparată cu orezul potrivit. Dacă ceea ce dorim să pregătim este, de exemplu, un orez alb, ar trebui să preferăm soiurile cu cereale lungi, precum orezul basmatic. Orezul cu bob mic este ideal pentru paella.
Controlează timpul de gătire
Aveţi grijă să nu uitaţi orezul pe foc. Lăsaţi-l să fiarbă cât trebuie, aşa cum scrie pe ambalaj.
Măsurați cantitatea exactă de orez
Dacă pentru reţeta voastră aveţi nevoie de o cană de orez, trebuie să adăugaţi două căni de apă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu