Flaviu Predescu crede, potrivit unei analize politice scrisă pentru DCNews, că se pune la cale un plan în culisele puterii care să-i asigure continuitatea lui Dacian Cioloș la Palatul Victoria. El susține că singurul partid care se înscrie în caracteristicile campaniei electorale este PSD. Flaviu Predescu critică și un moment de la o emisiunea de televiziune, în care un jurnalist se ia de PSD. Nici Traian Băsescu nu scapă, fiind un exemplu de ”sprijit golănesc”.
Iată analiza politică scrisă de Flaviu Predescu:
Actuala campanie electorală nu este cu mult diferită de celelalte. După regulile de manual, cu program politic și cifre, o face doar PSD. Ceilalți, mai ales PNL, așteaptă intervenția variabilei independente, care să-i ajute să guverneze, chiar dacă nu câștigă alegerile.
Ce se pregătește în subteran?
În subteranele puterii, se coace deja o formulă care să răstoarne orice scenariu. Unii spun că Cioloș va fi în continuare premier, dar cum asta, în lipsa unei majorități? „Ei, lasă că veți vedea cum!" spun adversarii social-democraților. Despre metode vorbim mai încolo, deocamdată extragem tot ce se poate din voința populară și din ce mai pică pe „tehnică". Unele lucruri se întâmplă atât de „la fix" încât cei care beneficiază de ele par a primi „servite" anume ținute, pentru vremuri grele. Și atunci ne mai întrebăm de ce structurile de forță au atâta putere? Păi au, pentru că la greu li se cer de către anumiți oameni politici, soluții la chestiuni care țin de competiția electorală, nu numai de treburile țării.
”Se smiorcăia gazetarul...”
Mai mult, la Realitatea tv, un jurnalist se arăta furios că PSD s-a autosesizat în ceea ce privește posibila fraudare a alegerilor de către actuala putere. Omul era cătrănit pentru că această formulă aparținea în mod obișnuit adversarilor PSD și că iată, se smiorcăia gazetarul, PSD fură mesajul dreptei. Rar mi-a fost să văd asemenea om și rău îi mai poate sta unuia care nu crede în propriile-i vorbe și care doar recită texte în care nici el nu crede. Ulterior s-a mai liniștit, citând dintr-un clasic al postului și a propus dreptei o idee personală, cum că adversarii PSD ar trebui să acuze partidul de pe Kiseleff că va vinde țara rușilor(!!!). Cu ce dovezi? a întrebat siderat moderatorul, iar analistul a răspuns a la anii 50: „că nu-i musai nevoie de dovezi!". Moderatorul i-a spus că, totuși, PSD-ul a băgat țara în NATO și UE și că acuzele n-ar sta în picioare, dar gazetarul nu s-a lăsat și a revenit la izvorul tuturor vinovățiilor PSD, în speță Ion Iliescu. Deci, despre ce campanie electorală a dreptei vorbim în anul 2016.
”Duhnește a borhot”
În altă ordine de idei, la baza piramidei electorale, încă nu se știe clar dacă Mișcarea Populară, condusă de Băsescu, va depăși pragul electoral. Din această cauză, îl vedem constant pe ex-stăpânul sistemelor, sunând pe la toate televiziunile și intervenind, da de, da de, mai crește un procent. După ce și-a epuizat copiii politici cu nenumărate critici și acuze, Băsescu l-a luat recent la țintă pe fostul director SRI, George Maior. La orice se referă, în legătură cu aspecte din modul cum a evoluat țara din 2014 încoace, Băsescu bagă și câte un: „da, dar era și Maior acolo, da dar și Maior trebuia să...", mergând până într-acolo încât, Băsescu a ajuns să spună că „Era grav dacă lui Maior i s-ar fi cerut să obțină o convorbire telefonică Iohannis-Trump, iar acesta n-ar fi putut-o obține. Ar fi trebuit rechemat, dacă există o astfel de situație!", a conchis Moșu'.
Acest stil de a face politică a lui Băsescu, întocmai ca al unei codoașe bătrâne, care duhnește a borhot, mă face să îmi doresc din adâncul sufletului ca acest tip cu comportamente abuziv și nerecunoscător, să nu ocupe nici un loc în Legislativ. Nu merită, deși dacă ar fi știut să fie lord, ar fi fost primul care ar fi putut crea o adevărată și influentă instituție a foștilor președinți, așa cum există în SUA.
Exemplul pe care îl dă Băsescu, lovindu-i pe toți cei care l-au ajutat să-și ducă mandatele la capăt fără incidente, arată cât de involuată este politica românească. În pur spirit golănesc, el credea că prin numirile pe care le-a făcut în 2005-2006, va primi înapoi protecție pe viață și o bătrânețe liniștită, fără de răspundere. Cu atât mai mult este lipsit de obraz să-l ataci pe George Maior, care în baza unor relații personale remarcabile, te-a dus de mânuță să semnezi parteneriate strategice și bilaterale cu SUA și Marea Britanie. Mai mult, în ianuarie 2015, Maior a fost primul și singurul (?) din vechea administrație, care a demisionat, lăsând loc erei lucrului bine făcut.
”Intertitlurile, titlul de homepage și introducerea aparțin redacției. Textul și titlul aparțin autorului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News