Puține gospodine cunosc un truc uimitor care poate face multe feluri de mâncare familiare mult mai gustoase și mai aromate.
Cu toate acestea, trucul este adesea folosit de bucătarii restaurantelor celebre, așa că astăzi am decis să vă împărtășim acest truc.
Întregul secret constă în uleiul de usturoi. Înainte de a începe să gătiți cartofi prăjiți, carne, pui sau pește, turnați puțin ulei pe o tigaie încălzită.
Când uleiul se încălzește, adăugați câțiva căței de usturoi curățați. Când usturoiul s-a rumenit ușor, iar bucătăria s-a umplut cu o aromă tentantă, scoateți cățeii de usturoi din tigaie și folosiți uleiul rămas pentru gătit în continuare.
Ce să faci cu pulpa de dovleac, rămasă după Halloween și cum să o păstrezi
S-ar părea că nu este nimic complicat în această acțiune, dar gustul preparatului finit se îmbunătățește de câteva ori.
Pe lângă usturoi, puteți adăuga în tigaie câteva crenguțe de cimbru sau rozmarin. Apropo, uleiul de usturoi, preparat în acest fel, poate fi folosit nu numai pentru prăjire, ci și pentru dresarea diverselor feluri de mâncare și sosuri. Încearcă! Cu siguranță o să-ți placă.
Vezi și:
În bucătărie, puteți crea diferite bucate delicioase. Un fel de mâncare, pe care cu siguranță, nu l-ați preparat până acum sunt ardeii umpluți în stil lasagna.
Ardei umpluți în stil lasagna. Ingrediente:
3 ardei roșii mari,
200 grame foi de lasagna,
450 grame spanac frunze congelate,
20 grame roșii uscate (tocate).
Ingrediente pentru sosul Bechamel:
300 grame nuci caju,
80 ml ulei vegetal,
4 linguri sare,
1 praf nucșoară rasă,
30 grame făină,
2 linguri de pastă miso.
Se spală ardeii și se scot cotoarele și semințele. Fierbeți foile de lasagna în apă cu sare până când sunt ușor moi și maleabile. Clătiți-le cu apă rece și tăiați-le bucăți pentru a intra perfect în interiorul ardeilor.
Mâncare rapidă din cartofi: avem nevoie de două ouă și puțin pesmet și cina este gata
Pentru sosul bechamel vegan: fierbeți 350 ml apă și amestecați nucile caju, uleiul, nucșoara, făina și pasta miso. Se trece spanacul prin apă clocotită, se condimentează cu sare și piper. Umpleți ardeii, mai întâi, cu o bucată de lasagna, niște spanac, apoi roșii uscate, apoi un strat de bechamel, apoi iarăși o foaie de lasagna.
Tartă senzațional de bună: fără făină, fără unt și fără ulei
Continuați să stratificați până când ardeii sunt umpluți. Aceștia se coc într-un cuptor, într-un vas termorezistent, la 180 grade, circa 35-45 de minute. Se decorează cu nuci de pin, rucola și busuioc și se servesc pe masă. Poftă bună!
Vezi și:
Clătitele cu mere și iaurt grecesc pot fi consumate fără remușcare și de persoanele care sunt la dietă, deoarece nu trebuie prăjite în ulei.
Fără îndoială, clătitele sunt perfecte pentru a fi consumate ca și o gustare plină de savoare, dar și la micul dejun, pentru a începe ziua cu bine,
Aluatul se face ușor și rapid. Mai mult, acesta este, cu siguranță, un avantaj pentru că le puteți face imediat. Odată gătite, clătitele vor dispărea rapid de pe masă. După ce veți încerca această rețetă, nu o veți mai abandona niciodată!
Clătitele cu mere și iaurt sunt irezistibile. Timp de pregătire - 10 minute, timp de gătire - 5 minute, timp total -15 minute, porții - 10 clătite mari, calorii - 40 per clătită.
Ingrediente:
2 mere,
100 grame iaurt grecesc,
1 lingură de îndulcitor cu stevia (sau 2 linguri de zahar),
2 linguri de făină,
1 ou,
coaja rasă de portocală,
praf de copt,
scorțișoară.
Pentru început, curățați merele, scoateți miezul și dați-le prin răzătoare. Puneți merele rase într-un bol, adăugați îndulcitorul cu stevie (sau zahărul), iaurtul, scorțișoara, coaja de portocală și oul. Acum amestecați bine cu o lingură, astfel încât să obțineți un amestec de consistență moale.
Pâinici fără făină, cu doar 45 de calorii. Sunt gata în 5 minute
Adăugați făina și praful de copt. O tigaie antiaderentă se pune pe aragaz și se încinge. Cu o lingură puneți aluatul în tigaie și formați clătitele, care se coc pe ambele părți. Clăitele gate se pun pe un vas se de servire și se savurează cât sunt încă fierbinți. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu