Este foarte ușor să împiedicăm distrugerea creierului.
Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea ne spune cum putem evita degradarea sistemului nervos. Sunt lucruri simple pe care le putem face astfel încât să ținem boala Alzheimer cât mai departe.
”Câteva cuvinte despre degradarea sistemului nervos.
Sunt mai multe tipuri de demențe: demență senilă, vasculară etc. S-a conturat, în această eră „supramodernă”, o boală care la noi nu era acum ceva timp - Alzheimer. Recomand prevenirea acestei boli. Pentru că se poate! Pornim din copilărie, de la educație. Dar putem face pe tot parcursul vieții activități care ajută creierul și îl mențin „în formă”.
Discuțiile. În dialog ne punem mintea la contribuție, se creează sinapse (adică legături). Iar creierul trăiește prin legături.
Alimentația.
Somnul. În timpul somnlui se produce „curățarea” creierului. Trebuie să dormim!
Aer curat. Drumeții la munte, cât mai des.
Atmosferă plăcută, neconflictuală. Fără izolare și fără stat cu ochii în televizor sau în telefon / tabletă, că ne atrofiem cerebral.
Rebus, șah, puzzle. Este excepțional!
Învățați limbi străine după vârsta de 60 de ani.
Lucruri noi, oameni noi, locuri noi. Toate acestea înseamnă sinapse noi, deci un creier funcțional”, a fost mesajul transmis de Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea.
Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea a vorbit despre cea mai bună dietă.
”În post se curăță întregul organism. Postul este foarte bun pentru corp, iar pentru creier este minunat!
Dacă îndepărtăm carnea și produsele procesate, îndepărtăm toxinele. Acestea au o încărcătură mare pentru organism. Pe de altă parte, postul te face să gândești mai ascet, mai curat. Nu te mai gândești la sarmale și mici. Totul devine mai... corect. Și pentru organism, și pentru celula nervoasă, care își face funcțiile mult mai bine.
Am întâlnit persoane care țin un post mai ușor, de două ori pe săptămână – miercurea și vinerea. Și nu consumă alcool. E foarte bine.
Trebuie să luăm exemplul acelor țări în care oamenii trăiesc mai mult, sunt mai sănătoși și mai fericiți, cum e Grecia. Secretul stă în dieta mediteraneeană ușoară, cu multe salate și carne slabă, de preferat pește. Cu odihnă și mai ales cu acea bucurie de a trăi. Fără să ne enervăm din orice, fără să intrăm în discuții contradictorii producătoare de tensiune. Pe noi nu trebuie să ne intereseze ce face nu știu care coleg. Sau să ne supere unul care este mai agitat în trafic. Nu! Trebuie să fim liniștiți, pentru că celula nervoasă nu funcționează bine în agitație.
Am spus mereu: NOI TREBUIE și PUTEM să avem grijă de noi și de creierul nostru”, a fost mesajul transmis de Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News