Dacă v-au rămas paste de la cină, nu trebuie să le aruncați, deoarece a doua zi le puteți încălzi și consuma.
Iată patru metode, la care puteți apela pentru a încălzi pastele.
Metoda 1 - Dacă vreți să încălziți doar o porție mică de paste, puteți folosi cuptorul cu microunde. Puneți pastele într-un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde, stropiți-le cu un strop de ulei, acoperiți-le cu un capac și încălziți-le câteva minute. Uleiul le va face din nou moi. Acest truc funcționează, în special, la spaghete.
Înlocuiți pâinea din chiftele cu aceste ingrediente: vor fi suculente, sănătoase și savuroase
Metoda 2 - A doua opțiune este să puneți pastele rămase în apă clocotită pentru un minut. Acest truc funcționează foarte bine cu spaghetele rămase, care s-au lipit între ele. Dacă le țineți în apă fierbinte, spaghete se vor dezlipi. După un minut, scurgeți pastele, care vor fi moi și calde. Apa nu trebuie aruncată, ci răcită și folosită pentru a uda plantele din casă.
Pandișpan cu lapte, gata în jumătate de oră: este moale și fraged
Metoda 3 - Dacă pastele sunt cu sos, le puteți pune într-un vas și încălzi în cuptor, circa 20 de minute. Așa vor deveni crocante, mai ales dacă veți adăuga puțină mozzarella și parmezan.
Metoda 4 - Ultima modalitate de a încălzi pastele este să folosiți o tigaie antiaderentă. În acest fel pastele vor rămâne puțin mai uscate, dar, cu siguranță, vor fi mai crocante și mai gustoase.
Se încinge puțin ulei într-o tigaie, apoi se adaugă pastele. De asemenea, puteți adăuga câteva cuburi de mozzarella și puțin parmezan. Amestecați des pentru a preveni arderea pastelor. După 2-3 minute pot fi consumate.
A sosit sezonul prunelor parfumate. Fructul parfumat este folosit la prepararea gemurilor, a compoturilor, precum și a deserturilor.
Astăzi vă împărtășim rețeta unei tarte parfumate cu un aluat neobișnuit. În același timp, pregătirea desertului este foarte ușoară. Bucură-i pe cei dragi cu un preparat de sezon!
Ingrediente pentru aluat:
250 grame de făină,
130 grame de unt,
1 gălbenuș,
1 linguriță de praf de copt,
4 linguri de apă rece,
70 grame de zahăr
un praf de sare,
75 grame de nuci pisate.
Ingrediente pentru umplutură:
350 grame de brânză de vaci,
10 prune medii,
3 ouă,
2 linguri de smântână,
3 linguri de miere,
o lingură de zahăr vanilat,
o lingură de amidon.
Se amestecă făina cu nucile pisate, zahărul și praful de sare. Se adaugă untul și gălbenușul. Amestecați totul cu un mixer. Se adaugă apa și se frământă aluatul.
O tavă rotundă de copt se unge cu unt și se întinde aluatul. Aveți grijă să ridicați aluatul și pe pereții tăvii. Înainte de a da tava în cuptor, nu uitați să înțepați aluatul cu o furculiță în câteva locuri.
Coaceți blatul la 180 de grade, timp de o jumătate de oră. Între timp, pregătiți umplutura.
Separat, bateți gălbenușurile cu brânza de vaci, mierea, zahărul și amidonul. Albușurile se bat spumă și se încorporează în amestecul de gălbenușuri. Puneți crema obținută peste blat, iar deasupra - prunele tăiate felii.
Cidru, făcut în casă: surprinde-ți oaspeții cu o băutură dulce-acrișoară
Dați din nou tarta în cuptor pentru o jumătate de oră la o temperatură de 180 de grade. Serviți tarta alături de o cafea aromată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu