Cum să îngrijești plantele de interior în octombrie. Sfaturile grădinarilor cu experiență

Cum să îngrijești plantele de interior în octombrie. Sfaturile grădinarilor cu experiență. Sursa - Pexels
Cum să îngrijești plantele de interior în octombrie. Sfaturile grădinarilor cu experiență. Sursa - Pexels

Toamna, când zilele sunt mai scurte și nivelul de lumină naturală scade, majoritatea plantelor de apartament se opresc din creștere și se pregătesc pentru o perioadă de repaus.

Totuși, asta nu înseamnă că puteți uita de ele până în primăvară. Îngrijirea florilor de interior, în octombrie, poate fi minimă, dar este totuși foarte importantă.

Udarea. În loc să udați plantele des și cu puțină apă, grădinarii cu experiență recomandă să le udați mai abundent în octombrie. Înainte de următoarea udare, trebuie să așteptați până când solul devine aproape uscat.

Cea mai ușoară modalitate de a curăța frunzele plantelor de cameră de praf

Locație. În octombrie, camerele sunt mai puțin luminoase, așa că este mai bine să așezați plantele mai aproape de ferestre. De asemenea, nu se recomandă să lăsați ghivecele pe pervaz atunci când deschideți geamurile, deoarece aerul rece poate îngheța florile.

Umiditate. Încălzirea centralizată usucă uscat, iar plantelor nu le place acest lucru. Puteți mări umiditatea din casă, așezând boluri cu apă lângă flori. Plantele trebuie ținute departe de căldură directă și curenți de aer.

Planta minune pe care trebui să o ai în casă: are zeci de beneficii și te salvează mereu

Hrană. Toamna, îngrășămintele sunt aplicate mai rar plantelor de afară, pentru ca acestea intră într-o perioadă de repaus. Excepție fac plantele de apartament, care înfloresc și toamna, și care trebuie hrănite în același mod ca și vara.

Unele ingrediente simple, pe care le avem în bucătărie, pot fi folosite ca îngrășământ. Aproape toate plantele de interior iubesc zahărul. Glucoza conferă florilor vitalitate și le asigură o bună absorbție a compușilor organici. Grădinarii recomandă dizolvarea a două lingurițe de zahăr într-un litru de apă. Plantele trebuie udate cu această compoziție nu mai mult de o dată la 30 de zile.

Trusa de prim ajutor de pe pervaz: iată plantele pe care trebuie, neapărat, să le cultivi

Datorită drojdiei, procesul de mineralizare a substanțelor organice decurge mai rapid. De asemenea, drojdia contribuie la producerea de macronutrienți și îmbunătățește activitatea vitală a microorganismelor importante din sol

Dizolvați un gram de drojdie și o lingură și jumătate de zahăr într-o jumătate de litru de apă caldă. Acest îngrășământ se folosește o dată la patru săptămâni.

Puneți bile de vată în ghivecele plantelor de interior. Secretul grădinarilor cu experiență, dezvăluit

De asemenea, puteți lua o coajă proaspătă de la o banană și tocați-o. Puneți coaja tocată într-un  borcan de sticlă și apoi turnați apă clocotită. Infuzia va fi gata peste o zi. Pentru a hrăni plantele de interior, infuzia se diluează cu apă curată într-un raport de unu la trei, iar florile trebuie udate o dată la două săptămâni. 

BONUS. Elixir magic pentru creșterea și înflorirea orhideelor: iată cum trebuie să procedezi 

Udați orhideele cu acest elixir și imediat vor apărea tulpini noi, iar frunzele vor deveni mai strălucitoare și cărnoase.

Orhideele sunt flori exotice fragile, care au nevoie de îngrijire atentă și îngrășăminte de calitate. Unul dintre cele mai populare îngrășăminte poate fi preparat cu ușurință acasă. Vorbim despre apă amestecată cu suc de lămâie sau acid citric.

Apa cu lămâie este benefică pentru toate orhideele și va oferi plantelor energie pentru creșterea și înflorire activă.

Cum se prepară apa cu lămâie pentru orhidee

O linguriță de suc de lămâie trebuie diluată într-un litru de apă caldă. Puteți lua și acid citric uscat: 1 gram (mai puțin de jumătate de linguriță) la 1 litru de apă. Nu folosiți apă cu lămâie dacă planta deja înflorește. 

Apa cu lămâie va reînvia rădăcinile plantei și îi va furniza carbohidrații necesari pentru creșterea frunzelor și florilor. 

În plus, sucul de lămâie previne apariția ciupercilor și a mucegaiului pe rădăcini. Dacă udați în mod regulat orhideea în acest fel, atunci planta se va recupera ușor.

Orhideele trebuie udate o dată sau de două ori pe lună cu acest amestec. Deoarece, orhideea este o plantă tropicală, planta nu trebuie udată cu apă rece. Înainte de udare, soluția trebuie încălzită la 30 de grade. 

Arborele banilor va înflori mereu, dacă veți urma aceste sfaturi. Planta atrage prosperitate și succes

Orhideea primește hrană nu doar prin rădăcini, ci și prin frunze. De aceea, este important ca frunzele să fie curate.

O treime dintr-o linguriță de acid citric trebuie diluată într-un litru de apă caldă și amestecată bine. Apoi, cu un tampon de bumbac, înmuiat în soluție, ștergeți fiecare frunză pe ambele părți.  După procedură, planta nu trebuie să stea la soare, altfel se poate arde. Această metodă ajută și la eliminarea prafului de pe frunze, dar și a plăcii albe, care se formează după pulverizarea cu apă plată. 

De asemenea, puteți pulveriza și florile cu soluția de acid citric. Acest lucru se face doar dacă  temperatura aerului din cameră este de cel puțin 24 de grade. Procedura se poate repeta de două ori pe lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel