EXCLUSIV  Cum să îți alegi un aparat de aer condiționat prietenos cu facturile. Anamaria Marin (ENEL) explică cele 3 criterii de aur

aer condiționat
aer condiționat

Anamaria Marin, Head of Marketing e-Home, Enel X Romania, a fost prezentă în platoul DCNews TV pentru a ne explica ce măsuri de eficiență energetică putem să luăm când vremea se încălzește.

 

„E important să vedem clasa energetică a aparatului, înainte să îl cumpărăm. Putem obține o reducere a cantității de energie electrică folosită, dar acest lucru este impactat de clasa energetică. Dacă ne uităm la aparatele din clasa energetică A sau B, comparativ cu cele care au clasa energetică D sau E, consumul în cazul celei de a doua categorii este cu 50% mai mare. De aceea, atunci când decidem să achiziționăm un aparat de aer condiționat, recomandarea pentru o eficiență maximă ar fi să mergem către categoriile A sau B.

Apoi trebuie să ne uităm la puterea aerului condiționat, acei „BTU”. Acea putere a aerului condiționat ne ajută să răcim o anumită încăpere. În funcție de suprafața încăperii pe care vrem să o răcim, putem să optăm pentru aparate de 9000 BTU/h, de 12000 BTU/h sau chiar de 18000 BTU/h. Alt lucru important este să ne decidem dacă vrem să răcim doar o singură încăpere sau întreaga suprafață a locuinței. Dacă vorbim despre o suprafață de 11 sau 12 metri pătrați, un aparat condiționat de 9000 BTU/h ar fi suficient. Dacă vorbim despre o suprafață mai mare și ne dorim un singur aparat de aer condiționat care să facă față întregii locuințe, ar trebui să optăm pentru un aparat de 18000 BTU/h.

Un alt lucru la care m-aș mai uita ar fi tehnologia inverter. Cu ajutorul acesteia, aparatul nu mai oprește compresorul. Compresorul funcționează în mod continuu, iar în momentul în care se atinge temperatura dorită, compresorul își ajustează automat viteza. Acest lucru ne ajută să eficientizăm consumul, iar aparatele noi au această tehnologie”, a precizat aceasta.

VEZI ȘI: Cum poți reduce cu 50% consumul aparatului de aer condiționat. Anamaria Marin (ENEL): E important să oferim o atenție deosebită unui aspect

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel