Cum să îți dai seama că e proaspătă carnea de miel. Care sunt semnele la care să te uiți.
Anii trecuți, inspectorii sanitar-veterinari s-au confruntat cu situații halucinante. Unele persoane au încercat să comercializeze carne de la animale moarte în loc de carne de miel.
Inspectorii sanitar-veterinari vin cu câteva recomandări în această perioadă, când românii iau cu asalt piețele pentru a cumpăra carne de miel. Dr. Lucian Laurențiu Josan a explicat ce trebuie să facem când achiziționăm mielul pentru masa de Paște.
„Mieii trebuie cumpărați doar din spațiile amenajate și abatoarele autorizate. Având în vedere riscurile pentru sănătatea publică care decurg în cazul tăierii animalelor în spații neautorizate și fără supraveghere sanitară veterinară, DSVSA Hunedoara recomandă ca aprovizionarea consumatorilor cu carne de miel să se facă numai din unități/abatoare autorizate și din centrele/spațiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor”, a explicat dr. Lucian Laurențiu Josan, director executive al DSVSA Hunedoara, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Ce se întâmplă, însă, în cazul în care nu luăm carnea de miel din spațiile special amenajate și o cumpărăm de pe Internet sau direct din gospodăriile crescătorilor. Există riscul ca aceasta să fie, de fapt, altceva?
Iată ce ne-a răspuns directorul executiv al DSVSA Hunedoara.
Citiți mai departe pe DC Medical: https://www.dcmedical.ro/cum-sa-iti-dai-seama-ca-e-proaspata-carnea-de-miel_644307.html?fbclid=IwAR0xfqhki7R2prnkEqV7y8HsLgBiuJilmahqOx6YPMwrVOf2IJTKcxnk3-g
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu