Poți mânca paste delicioase fără să îți sabotezi dieta.
„Pastele nu îngrașă dacă sunt fierte al dente. Și dacă porția e corectă”, a precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic.
„Când vine vorba de paste, secretul stă în sos și în cantitate. Porția corectă înseamnă 80 g paste crude/nefierte, adică 250-300 g când sunt gata preparate”, a explicat nutriționistul.
„Indiferent de sortiment, respectați timpul de fierbere de pe ambalaj și aveți grijă să fie "al dente" (ușor tari) - îngrașă mai puțin. Nu merită irosit bugetul caloric pe o porție de paste integrale, gustul lor este net inferior iar caloriile sunt mai multe, pentru că au nevoie de mai mult sos. Apropo de sos, fiți zgârciți cu uleiul”, a precizat Bilic pe contul de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu