Cum să mângâi o pisică în mod corespunzător. Ce nu trebuie să faci

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Deși mângâiatul este o experiență pozitivă atât pentru pisică, cât și pentru stăpân, există moduri corecte și incorecte de a mângâia o pisică - iar mângâiatul incorect poate face ca o pisică să devină anxioasă, să manifeste comportament agresiv și să evite contactul cu tine. Din acest motiv, este important să înțelegi cum să mângâi corect o pisică.

Le place pisicilor să fie mângâiate?

Primul pas în mângâierea unei pisici este să determini dacă ea vrea să fie mângâiată. Unele pisici sunt mai afectuoase cu oamenii decât altele. Unele pot prefera să stea aproape de oameni, dar fără a fi mângâiate sau ținute în brațe.

Pisica își va arăta interesul pentru mângâiat prin câteva semnale clare ale limbajului corpului:

  • Poate veni spre tine de bunăvoie
  • Corpul său ar trebui să fie relaxat și să meargă direct spre tine
  • Urechile vor fi orientate înainte și drepte, iar coada ridicată și curbată la capăt, într-o formă de semn de întrebare
  • Poate să-și frece bărbia, obrajii sau fruntea de mâna ta

Dacă o pisică îți dă aceste semnale, te invită să o mângâi. Dacă pisica ta nu este pregătită să fie mângâiată, își va arăta sentimentele printr-un limbaj corporal la fel de clar.

  • Când întinzi mâna spre ea, poate evita interacțiunea sau fuge și se ascunde
  • Alternativ, corpul său poate fi orientat departe de tine și ținut într-o postură rigidă
  • Poți observa urechile lăsate, pupilele dilatate și coada ținută jos, mișcându-se înainte și înapoi
  • O pisică care nu dorește să fie mângâiată poate mârâi sau șuiera când încerci să o mângâi
  • Poate încerca să te lovească cu laba sau să-ți muște mâna

Dacă pisica ta arată oricare dintre aceste semnale negative, este important să oprești orice încercare de a o mângâia pentru moment. Poate fi pregătită pentru mângâiat la alt moment dacă îi oferi spațiu pentru a se relaxa.

2. Sursa foto... (pisica-atentie-plictiseala_93445000.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Cum să mângâi o pisică

Când vezi o pisică pe care vrei să o mângâi, urmează câțiva pași.

Întinde-ți mâna

Este bine să lași pisica să-ți miroase mâna și să se atingă de ea înainte de a continua cu alte mișcări de mângâiere. Acest lucru va confirma că pisica dorește să fie mângâiată.

Începe cu mângâieri ușoare

Când pisica îți semnalează că vrea să fie mângâiată, începe cu mișcări line, ușoare pe sub bărbie, obraji, spate și spre baza cozii. Aceste zone sunt, în general, locurile unde pisicile adoră să fie mângâiate.

Monitorizează limbajul corpului

Îți vei da seama că pisica ta se bucură de mângâiere când îți retragi mâna și ea continuă să se atingă de ea. De asemenea, poți auzi pisica toarcând și continuând să interacționeze cu tine cu o postură corporală relaxată, urechile ridicate și coada ținută sus.

Este important să fii atent la limbajul corpului când mângâi o pisică. De exemplu, unele pisici pot aprecia să fie mângâiate pe spate, dar dacă sunt mângâiate acolo prea mult timp, pot începe să se comporte agresiv. Este important să mângâi pisica doar în locurile unde îi place și doar atât timp cât se bucură de mângâiere.

Evită zonele dureroase sau factorii de stres

Evită să mângâi o pisică într-o zonă unde arată semne de durere sau disconfort, cum ar fi un gât dureros din cauza artritei sau un abdomen dureros după o intervenție chirurgicală recentă. De asemenea, nu ar trebui să tragi pisica din ascunzătoare sau să o aduci într-o cameră pentru a o mângâia când se odihnește sau vrea să fie singură, deoarece acest lucru îi poate provoca stres.

Unde le place pisicilor să fie mângâiate?

Când mângâi o pisică, este important să fii atent la zonele unde pisicile preferă să fie mângâiate și la cele pe care, de obicei, nu le apreciază.

În general, pisicile se bucură să fie mângâiate pe obraji, sub bărbie, pe frunte și la baza cozii. Acestea sunt zone preferate pentru multe pisici. Unele pot, de asemenea, să aprecieze să fie mângâiate pe ceafă și pe anumite părți ale spatelui, deoarece pot avea mâncărimi acolo pe care le este greu să și le scarpine singure.

În contrast, există mai multe zone de evitat când mângâi o pisică. Majoritatea pisicilor nu apreciază să fie mângâiate pe burtă, piept, picioare, lăbuțe sau coadă. Burtica și pieptul sunt zone vulnerabile pentru pisici, astfel că atunci când încerci să le mângâi acolo, ele se pot simți amenințate. De asemenea, picioarele, lăbuțele și coada sunt zone sensibile, așa că pisicile s-ar putea să nu aprecieze senzația de mângâiere sau zgârietură în aceste locuri, potrivit Petmd.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel